Novopečene majke uskoro će moći zaviriti u vodič koji će im otkriti put do savršene linije. Pomoć pri vraćanju linije nakon trudnoće je neophodna zbog sve večeg broja žena koje žele izgubiti nakupljene kilograme u samo nekoliko mjeseci po uzoru na zvijezde

Veliki broj žena tvrdi kako im se teško nositi s fotografijama koje pokazuju slavne majke koje su svoju savršenu liniju povratile u samo nekoliko tjedana nakon poroda. 

Baš iz tog razloga liječnici su odlučili sastaviti vodič koji će pomoći majkama da izgube kilograme, a pritom ne riskiraju svoje i zdravlje svog djeteta.

Zvijezde nakon poroda uzimaju privatne trenere i nutricioniste koji brinu o njima, te dadilje koje brinu o njihovoj djeci dok si obične majke to ne mogu priuštiti. 

Ženama se teško nositi s fotografijama koje pokazuju slavne majke koje su svoju savršenu liniju povratile u samo nekoliko tjedana nakon poroda.

Glumica Nicole Kidman odjenula je svoje stare traperice samo nekoliko tjedana nakon poroda dok je supermodel Heidi Klum prošetala savršeno tijelo na reviji Victorie Secret vrlo kratko nakon što je rodila.

Po uzoru na zvijezde novopečene majke uz velika odricanja i nezdrave dijete pokušavaju vratiti staru liniju u samo tri mjeseca nakon poroda. Kako bi to postigle što prije odriču se hrane i vježbaju i tijekom trudnoće.

Niskokalorična dijeta može dovesti do problema s osteoporozom zbog gubitka kalcija iz kostiju, a nisu rijetki ni slučajevi kada zbog manjka kalorija koje majka unosi u organizam mlijeko gubi na kvaliteti što se može odraziti na zdravlje djeteta.

Gubitak kilograma nakon poroda je nužan kako bi se izbjegli problemi sa srcem i pretilost, no vodič kojeg će sastaviti liječnici pomoći će ženama da to učine na pravilan način, uz zdravu prehranu i vježbe. Nove majke koje su iscrpljene od poroda i brige za dijete uz nepravilnu prehranu koja im ne daje dovoljno snage lako mogu pasti u depresiju.

'Poruka koju želimo poslati vodičem je da žene ne srljaju u to. Liniju je najlkaše vratiti uz vježbe i prehranu koje će ojačati organizam i dati mu snagu' objašnjava jedna od liječnica, Rosie Dodds i dodaje kako se žene tijekom trudnoće debljaju s razlogom, kako bi nahranile dijete, a zatim kako bi ga dojile.

Vodič koji će sastaviti liječnici s različitih područja je u pripremi, a biti će objavljen iduće godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju