Anketa provedena među najmlađima pokazala je kako djeca vrijeme najradije provode u igri na otvorenom. U vrijeme kada vladaju video igrice, a djeca su pred televizorom ovo je podatak koji ohrabruje. Slavni roditelji su zato požurili na svjež zrak sa svojim mališanima. Krenite i vi!

Igra na otvorenom pomaže razvoju djece, dok manjak svježeg zraka može dovesti do nekih emocionalnih i fizičkih poteškoća u razvoju.

Četvero od petero ispitane djece u dobi od sedam i više godina odgovorilio je kako uživaju u penjanju po drveću i igri u parku. To im je draže od natjecanja u video igricama. Roditelji bi trebali objeručke prihvatiti ovu dječju želju i iskoristiti svaki slobodan trenutak kako bi ih odveli u prirodu.

Dobro je poznato kako igra na otvorenom pomaže razvoju djece, dok manjak svježeg zraka može dovesti do nekih emocionalnih i fizičkih poteškoća u razvoju.

I dok vrijeme s djecom najčešće provode majke, a to dokazju i Jessica Alba, Katie Holmes i Camila Alves koje svoje klince i klinceze ne ispuštaju iz naručja i očevi bi se trebali ugledati na nešto starijeg tatu Nicka Noltea koji uživa provodeći vrijeme s jednogodišnjom kćerkicom.


Još jedno istraživanje pokazalo je kako su djeca koja provode vrijeme s očevima koji ulažu trud u njihov odgoj u kasnijim godinama pametnija i uspješnija.Ne radi se naravno samo o vremenu već i o kvaliteti zajednički provedenog vremena.

Djeca koja su više vremena provodila s očevima do 11. godine imaju veći IQ, od djece koja su se manje družila s očevima. To izgleda zna i Tom Cruise koji je nakon što je veliki dio prošle godine proveo odvojen od svoje obitelji požurio s njima u Brazil i vrijeme proveo u igri i kupanju na jednoj od najljepših plaža na svijetu, Copacabani.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju