Ova je jesen za Mariju Miholjek i njezinu obitelj posebno značajna, jer njezin sin Bono kreće u školu. Iako u redakciji informativnog programa ne nedostaje akcije i adrenalina, ovaj velik trenutak u Marijinoj obitelji poznatoj voditeljici izaziva posebno uzbuđenje i emocije.

Kako se s njima nosi i koji član obitelji najviše pomaže u pripremama za školu, Marija nam je otkrila u iskrenom razgovoru.

1. Veseli li se Bono početku škole?
Itekako! Veliko je to uzbuđenje.

2. A mama?
Čini mi se da je mami uzbuđenje još veće. Puno je tu emocija pomiješano, ali svaka je lijepa na svoj način. Izmjenjuju su sreća, suze i ponos. Na trenutke kad pomislim na taj prvi dan, stegne me u grlu i teško mogu suspregnuti suze. Kao da je jučer bio prvi dan vrtića, a sad je već škola, vrijeme stvarno brzo leti.

3. Ima li nešto što vam stvara posebnu tremu kod tog velikog dana?
Rekla bih da je to jedno veliko iščekivanje koje, naravno, nosi sa sobom i dozu treme oko novih obaveza i organizacije života. Nadam se da ćemo brzo uhvatiti novi ritam, a onda će sve biti lakše i opuštenije. Najvažnije mi je da on bude sretan i zadovoljan.

Prvu peticu nagradit ću pohvalom i zagrljajem

4. Je li i malena Zlata sudjelovala u školskim pripremama svog starijeg brata?
Zlata je potpuno s nama u pripremama i sudjeluje još od završne predstave u vrtiću, od učenja pjesmica pa nadalje! I ona je naravno htjela odmah školsku torbu kao i brat, ali morat će se strpjeti još 3 godine.

5. Kako se vi pripremate za taj dan pun emocija i ponosa?
Nema nekih posebnih priprema, ali sigurna sam da će biti dirljivo i lijepo.

6. Sigurno ste dobili savjete koji pomažu mami da se što bolje i sama pripremi za prvi školski dan. Koji biste izdvojili?
Moram biti iskrena da nisam. Ali volim o tome razgovarati s drugim mamama jer dijelimo iste osjećaje.

7. O školskim dogodovštinama ćete slušati od Bona, ali i od kolege Petre Pereže čiji sin isto kreće u prvi razred i to u istu školu. Znaju li se buduće 'kolege' od prije?
Hahahaha! 'Kolege' se znaju, ali vrlo malo. Sad su pred njima godine za upoznavanje. Petar i ja se zezamo na taj račun. Ali i kolege u redakciji!

7. Kako ćete svog đaka nagraditi za prvu peticu?
Mislim da će zagrljaj i pohvala biti sasvim dovoljni.

8. Što biste željeli čuti od Bona kada dođete po njega nakon prvog dana u školskoj klupi?
Bilo što, samo da je s osmijehom na licu!


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju