U sigurnoj i brižnoj sredini SOS sela Ladimirevci odrasta osamdesetero djece. O njima se skrbe SOS mame. Jedna od njih je i Marija, koja je svoj život posvetila brizi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

S obzirom na to da sam ja i biološka majka, u biti ne vidim razliku između biti SOS mama i biti biološka majka, kaže Marija Svalina u prilogu IN magazina. Biti SOS mama nije klasičan posao, taj poziv zahtijeva predan rad i puno strpljenja, ali prvenstveno ljubavi.

Sada kad gledam, zaista je bilo hrabro jer mi je povjereno šest života o kojima se ja brinem, ističe. Pružiti brižan i siguran dom svakom djetetu Mariji je najvažnije. Premda je svaki dan drukčiji, sve je prilagođeno djeci, a najveća motivacija upravo su oni sami.

Motivira me svaki njihov korak, svaka njihova nova riječ, svaka njihova lijepa gesta, dodaje.

Osim što se o njima brine, Marija ih priprema za život. Važno je prenijeti im da prije svega budu dobri ljudi.

Da mogu isto tako zasnovati svoju obitelj i svojim obiteljima pružiti određene vrijednosti koje sam ih ja naučila, kaže. Ljubav i razumijevanje temelj su te zajednice. Djeca koja žive u selu često dolaze iz različitih okruženja i situacija, pa je izazova mnogo.

Serija Gilmorice Jedno pitanje koje samohrani roditelji, a pogotovo majke, ne žele čuti

Samo je jedna mama Nikad niste prestari da bi vam trebala mama

Potrebno je uložiti puno truda i puno strpljenja, ali poslije svega toga zadovoljstvo je ogromno, istaknula je Marija Svalina za IN magazin. Biti SOS mama je način života koji se živi 24 sata dnevno. Pružiti toplinu doma, brigu i razumijevanje Mariji je životna misija. Zbog nje je svoj život posvetila djeci, a ona joj svojim osmijesima na tome svakodnevno zahvaljuju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju