Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor među najslavnijim su ženama svih vremena. Svaka je bila lijepa, slavna i uspješna na svoj način, muškarci su ih obožavali, ali ipak su bile suparnice. Merlinka je toliko bila ljubomorna na Liz da nije prezala od drskih poteza da je zasjeni

Izjedana ljubomorom na Elizabeth Taylor čija je veza s Richardom Burtonom u to vrijeme punila novinske stupce, Marilyn Monroe naručila je vlastito fotografiranje bez odjeće očajnički želeći da postane popularnija od svoje najveće suparnice i da se o njenim fotografijama piše više nego o Elizabethinoj ljubavi s Richardom.

'Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor među najslavnijim su ženama svih vremena. Svaka je bila lijepa, slavna i uspješna na svoj način, muškarci su ih obožavali, ali ipak su bile suparnice'

No, nesigurnoj Marilyn ni obnažene fotografije nisu donijele zadovoljstvo. Shvatila je da je fotografiranje uzaludno te je čak rekla fotografu:

I dalje se sve vrti oko obnaženosti. Zar sam dobra samo za to?

Dobro je poznato da se Merlinka čitavu svoju karijeru osjećala neshvaćenom i iskorištavanom. Nije imala puno prijatelja, a jedna od rijetkih osoba kojima se mogla povjeriti bio je fotograf Larry Schiller koji je u svojim memoarima "Marilyn i ja" otkrio što je sve mučilo zvijezdu.

Kako Schiller piše, Marilyn i on upoznali su se u vrijeme kada je glumica smislila plan kako da prisili holivudski Fox Studio da je počne shvaćati ozbiljnije i pruži joj istu pažnju kao Elizabeth Taylor. U to vrijeme Liz je po filmu zarađivala oko milijun dolara, koliko je dobila i za spektakl "Kleopatra", dok je Merlinka za film "Something’s Got To Give", tijekom čijeg je snimanja bila otpuštena, dobila ni punih sto tisuća dolara. Pročitajte i priču o nikad prežaljenoj ljubav Elizabeth Taylor koja je uznemirila Hollywood.


Za golišavo fotografiranje s kojim je željela zasjeniti Taylor, Monroe je ušla u bazen u kupaćem kostimu i iz njega izašla naga. Schilleru je tada rekla:

Larry, ako izađem iz bazena bez ičega na sebi, želim da mi zagarantiraš da Elizabeth Taylor neće biti nigdje u časopisima u kojima će biti objavljene moje fotografije.

"SVI ZNAJU ZA MARILYN MONROE!"

Kada je Hugh Hefner pristao platiti 25.000 dolara za jednu njenu obnaženu fotografiju Marilyn je rekla Schilleru da je fotografija vrijedna svakog penija.

Nitko ne izgleda poput mene kada skine odjeću, smijući se rekla je Merlinka. Iz čestih razgovora koje su Marilyn i Schiller vodili u razdoblju od 1960. do 1962. godine, odnosno do njene smrti, bilo je jasno koliko je glumica nesigurna u sebe. Fotografu je priznala da je osoba kakvom se predstavlja u javnosti poput vela kojeg nosi preko svog pravog identiteta.

'Za golišavo fotografiranje s kojim je željela zasjeniti Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe je ušla u bazen u kupaćem kostimu i iz njega izašla naga'

Željela bih pokazati da mogu dobiti publicitet bez da koristim svoju stražnjicu ili da me otpuste s filma. Mogla bih ti ispričati sve o odbijanju. Ponekad osjećam da je čitav moj život jedno veliko odbijanje, Marilyn je rekla Schilleru.

Ali pogledaj se sada, odgovorio joj je Schiller.

Točno to. Pogledaj me sada
, nadovezala se.

Zbunjeni Schiller je negodovao: Ti si zvijezda! Tvoje lice je na naslovnicama časopisa u cijelom svijetu! Svi znaju za Marilyn Monroe!

Da te pitam... koliko imam nominacija za Oscar?, pitala ga je Marilyn.

Ne znam, odgovorio je Larry.

Ja znam. Niti jednu
, rekla je Marilyn.

Fotografu je povjerila i čega se najviše boji – da će završiti kao svoja majka koja se većinu života borila s psihičkom bolešću. Priznala mu je i da je oduvijek željela dijete, ali i da je to ujedno njezin veliki strah.

Želim dijete i bojim se djeteta. Kad god sam skoro postala majka, moje tijelo je reklo ne i izgubila sam bebu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju