Književnica Marina Radoš iz Mostara objavila je dirljiv status na Facebooku o ljubavi, koji se u kratkom vremenu proširio društvenim mrežama i skupio više od 11.000 lajkova


Jeste li se ikada zapitali kako izgleda prava ljubav, ili ste možda svoju priču pokušali usporediti s prizorima iz holivudskih filmova i ljubavnih romana?

Martina Radoš se zapitala ovo pitanje na Valentinovo, te napisala dirljiv status na Facebooku, koji naišao na veliku podršku iz regije. U svega nekoliko dana lajkalo ga je više od 11 tisuća ljudi, te podjeljeno više od 3.000 puta.

Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja njoj virujem. Zato što nigdje toliko ljubavi nisam vidjela kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama

Što ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi? Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja njoj virujem. Zato što nigdje toliko ljubavi nisam vidjela kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama,’ ovim riječima Marina započinje iskrenu ispovijest.

‘Što ako su vas slagali da prestane vremenom, da ćeš joj se smijati jednog dana' i zaboraviti je?Ni jedna naša mlada ruka ne d rži čvrsto onu drugu kao što se drže dvije staračke.

Što ako su vas slagali da ljubav mora nositi vašu naciju i vjeru?
U novinama i pričama su propali, a ja sam na svoje oči viđala one najveće ljubavi, najljepšu djecu, najviše odricanja i žrtve baš kod takvih. I da, oni su sretni. Daleko od svih koji su ih se zbog njihove ljubavi odrekli. I onih kojima je njihova miješana ljubav propala, baš kako bi propala i da nije bila miješana.

Što ako su vas slagali da morate do 25.? Do 35? Do 40, jer je krajnje vrijeme? Mene nisu uspjeli, jer nitko mi nije tako stvarno i realno pričao o ljubavi kao ona koja je svoju pronašla sa 50. I sada mu trči u zagrljaj kao djevojčica od 15 godina.

Što ako vam cijelo vrijeme lažu? Što ako vas cijelo vrijeme pokušavaju uvjeriti da je ljubav ono što su oni nekad imali, i sad više nemaju jer prestane 'kada sirotinja uđe na vrata', 'kada dođu djeca', 'kad treba vratiti kredit', 'kada ga izobliči bolest', 'kad više ne može da spava s tobom tri puta dnevno'.

Cijeli status koji je dirnuo mnoge, pročitajte na Facebook profilu Marine Radoš.

 

photo by: Angelo MerendinoŠto ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi?Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi...

Posted by Marina Radoš on 14. veljače 2016