U radionici Riječanke Marine Marinski nastaju najšarmantnije glinene zdjelice u kojima se mogu držati biljke i cvijeće, a mogu poslužiti i za serviranje grickalica, bobica, umaka, smoothija... Marina izrađuje i druge predmete poput šalica za espresso koje su apsolutni megahit.

Galerija Posudice za cvijeće i šalice za espresso hrvatskog brenda Marinski Heartmades - 1 Posudice za cvijeće i šalice za espresso hrvatskog brenda Marinski Heartmades - 3 Posudice za cvijeće i šalice za espresso hrvatskog brenda Marinski Heartmades - 10 +10 Marinski Heartmades, 190 kn  

Prepoznat ćete me po tome što sam uvijek prekrivena prašinom od gline, ali za mene je to zapravo vilinska prašina. Zašto? Zato jer stvara ljupko posuđe koje našoj dnevnoj rutini dodaje mrvicu čarolije, kaže Marina Marinski, 34-godišnja Riječanka koja u okolici Rijeke vodi mali studio za izradu keramike Marinski Heartmades, a u radu joj pomažu suprug i sestra.

Proizvodi riječkog brenda Marinski Heartmades cijenjeni su po svojoj kvaliteti i izdržljivosti



Marina je diplomirala povijest umjetnosti i informatiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a rukama stvara skoro cijeli život. Na početku studija, prije 14-ak godina, počela se baviti hobistički izradom nakita od glinamola koji je kao materijal jednostavan za korištenje, ali nije široke primjene. U jednom trenutku života došlo je do zasićenja i počela je tražiti nešto novo.

Kontakt s glinom bio je sasvim slučajan, neplaniran, kao i sve ljubavi u životu, otkriva Marina te nastavlja:

Marinski kolekcija šalica i zdjelica s likom curice, našim zaštitnim znakom, najdulje je u ponudi i još uvijek jako tražena. Prošle godine smo izbacili seriju šalica za obožavatelje espresso kave i srušili sve rekorde. Od svih modela šalica, te male slatke šalice oslikane efektom vodene boje dekorirane zlatnom linijom (22kt zlato), apsolutni su megahit. Izbacili smo prošle jeseni varijantu od dva decilitra te uskoro i od jednog decilitra. Svi kavoljupci bit će pokriveni.

Posudice za cvijeće i šalice za espresso hrvatskog brenda Marinski Heartmades - 11 Marinski Heartmades šalice za espresso apsolutni su megahit (Foto: marinski.me)

Priroda i djetinjstvo Marinina su najveća i najiskrenija inspiracija u kreativnom radu.

Djetinjstvo je za mene najljepši dio života. Razdoblje totalne otvorenosti, neiskvarenosti, neobuzdane mašte, ali i mudrosti. Svi mi nosimo energiju iz djetinjstva u život, kaže.

Proizvodi brenda Marinski Heartmades cijenjeni su po svojoj kvaliteti i izdržljivosti te se lako mogu ostaviti i u nasljeđe. Glina je temeljni materijal u izradi, a koriste se različite vrste gline kao i različite tehnike izrade.

U radionici Riječanke Marine Marinski nastaju najšarmantnije višenamjenske zdjelice izrađene od gline

Svaki pojedini predmet izrađuje se po fazama. Ako uzmemo kao primjer teglicu za cvijeće, izrada počinje vrčenjem predmeta na lončarskom kolu. Predmet se u stanju tvrdoće kože (nakon tri dana najčešće) tokari, zatim obrađuje/zaglađuje spužvom. Nakon toga slijedi faza oslikavanja, sušenja te prvog paljenja. Ciklus paljenja traje 10 sati,a hlađenja 25 sati, i tako za svaki predmet minimalno 2-3 puta.

Drugo bitno paljenje je glazurno paljenje jer predmet dobiva na uporabnosti tek kad ga se zaštiti slojem stakla. Spori je to proces, ali ispunjavajući. Svaki predmet uzmemo u ruke minimalno 15-10 puta. Za izradu jednog predmeta, finalnog proizvoda, potrebno je bez preskakivanja faza i do 10 dana. Ako sumiram utrošak vremena po jednom proizvodu, ono varira od 30-60minuta,
opisuje Marina proces izrade.

Marinski proizvodi dostupni su putem webshopa www.marinski.me, ali i u prodajnim mjestima u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Puli, Opatiji, Motovunu, Poreču...

Imamo kupce iz cijelog svijeta i jako sam sretna što su nas izvan granica naše male zemlje prepoznali. U Francuskoj nas jako vole, tamo imamo nekoliko prodajnih mjesta, zatim u Švicarskoj, Sloveniji,
Njemačkoj, Belgiji
, ističe Marina te otkriva najljepši kompliment koji je dobila za svoj rad:

Kompliment o uloženom trudu je kompliment iznad svih komplimenata.

Posudice za cvijeće i šalice za espresso hrvatskog brenda Marinski Heartmades - 14 Marinski Heartmades, 190 kn (Foto: marinski.me)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju