Mediteran kakav je nekad bio kroz kameru Huawei nova 9 SE pametnog telefona.

Ponekad i već bezbroj puta kamerom ovjekovječeni prizori i znamenitosti svjetski poznatih lokacija mogu dobiti drugačiju perspektivu i kroz toplinu kadra i dobro zabilježene i jasne detalje same fotografije otkriti nam sasvim drugačiju priču i umjetničku emociju. Tako je i u našoj priči, svjetski poznati turistički biser iz Istre, grad Umag, kroz vješto oko vještog fotografa i moćnu 108 MP kameru novog pametnog telefona Huawei nova 9 SE, dobio sasvim drugi kontekst i oštrinu.

PR PR (Foto: PR) Glavni akter naše putopisno – umjetničke priče je Mario Poje, poznato ime hrvatske foto scene, već poznato oko iza Huawei pametnih uređaja, čije su koloristički bogate fotografije nastale kamerom P50 serije oduševile domaću javnost na nedavno održanoj izložbi. Poje ovaj puta impresivne tehničke karakteristike kamere Huawei nova 9 SE pametnog telefona testira u spontanim i ne toliko kontroliranim studijskim uvjetima fotografiranja i opet nas potpuno osvaja finalnim proizvodom.

Obiteljski odmor u Istri i Savudriji, točnije u već spomenutom Umagu, Poje je iskoristio za stvaranje novih fotografskih radova, a sama prigoda i društvo najužih članova obitelji dodatni su element koji svaku fotografiju boji dodatnim emotivnim nabojem.

„Lijepo vrijeme i telefon s kamerom koji dobro barata dinamičkim rasponom i bojama su bili vrlo dobra kombinacija za zabilježiti lijepe trenutke provedene s obitelji,“ – objašnjava Poje.

PR PR (Foto: PR) Razlika između dobre i loše fotografije, danas uz vrhunske pametne mobilne uređaje i njihove vrhunske kamere, više počiva u iskustvu i smislu za trenutak te kadar koji je ispred vašeg objektiva. No, kad u ruci imate multifunkcionalni pametni telefon koji pri tome posjeduje specifikacije poput već spomenute 108 MP glavne kamere koja koristi inovativnu tehnologiju piksela 9-u-1 za povećanje veličine piksela na 2,1 µm i senzor od 1/1.52 inča upija više svjetla, što rezultira visokim dinamičkim rasponom i niskim šumom kadra, vaša kreativnost dobiva poprilično zadivljujući krajnji ishod.

Huawei nova 9 SE opremljena je ultra širokim kutem snimanja od 112° i makro kamerama od 4 cm. Zahvaljujući snažnom algoritmu za spajanje s više kadrova, stražnja četverostruka kamera snima realistične prizore, a Bokeh portretni način rada i otvor blende f/2.4 stavljaju subjekta u središte pozornosti.

PR PR (Foto: PR) Bez obzira radi li se o dnevnoj ili noćnoj fotografiji, senzor kamere je ključan za dobivanje vrhunske fotografije. Veliki senzor nova 9 SE odlično reagira na svjetlo i bilježi najzabavnije trenutke s plaže, dok tehnologija povećanja piksela osigurava svijetlije fotografije u mračnoj sceni, poput koncerta. Nova 9 SE također sadrži AI tehnologiju prepoznavanja scene koja automatski podešava brzinu zatvarača kamere. Bilo da fotografirate ljude, krajolike ili dinamične scene omiljene aktivnosti, nova 9 SE bilježi najbolje od svake scene i čuva vaše važne uspomene.

Opcije koje vam Huawei nova 9 SE pruža su zaista široke što se uvjerio i Poje. „Nastojao sam isprobati sve mogućnosti koje ovaj pametni telefon i kamera u njemu imaju, a najčešće sam koristio ultra široku leću za krajolike i 1x ili opcije bez zooma za fotografije na kojima su ljudi, jer je tada perspektiva prirodnija. Kod fotografija krajolika je baš lijepo do izražaja dolazio dobar dinamički raspon i prirodne boje. Testirao sam sve opcije fotografiranja i jako sam zadovoljan prikazanim, dok za favorite moram istaknuti opcije Panorama, Aperture i Supermacro mode“, objašnjava Poje.

PR PR (Foto: PR) Mobilna fotografija je postala dio naše svakodnevice i na taj način omogućila svakom pojedincu da kroz dostupne visokotehnološke uređaje ispriča svoju foto priču, komunicira doživljaje s bliskim ljudima ili pratiteljima na društvenim kanalima te bilježi i čuva sve važne uspomene. Huawei je oduvijek poznat po predanosti razvoju vrhunske tehnologije mobilnih kamera i trudu da ta ista tehnologija postane dostupna svim Huawei skupinama korisnika, bez obzira na dobne ili potrošačke skupine. Tako i uz gotovo profesionalne specifikacije kamere, nova 9 SE pruža i jednako impresivne opcije za snimanje videa ili vloga, popularnih kod mlađih skupina koje aktivno koriste TikTok, najpopularniju svjetsku aplikaciju koja je dostupna u AppGallery trgovini. Jedna od najuzbudljivijih značajki nova 9 SE pametnog telefona je podrška kontinuiranog snimanja prednjom i stražnjom kamerom, pomoću koje možete neprimjetno prebacivati video s jedne perspektive na drugu, te video snimak pohraniti kao jednu datoteku. Također, Dual-View značajka omogućuje istovremeno snimanje scene i vaše reakcije na nju. Tako s nova 9 SE možete snimiti svoje prijatelje kako vam pjevaju sretan rođendan, ali i vas kako istovremeno pušete svijeće. Ove korisne značajke korisnicima će olakšati stvaranje video snimki i uštedjet će im vrijeme koje bi inače potrošili na uređivanje videa.

Petal Clip, aplikacija za uređivanje videozapisa, integrirana je na nova 9 SE pametnom telefonu i korisnicima pruža niz predložaka i tema za uređivanje snimaka, bogatu kolekciju glazbe, te razne funkcije poput pokretne slike. Bilo da ste na godišnjem odmoru ili na radnom mjestu, nova 9 SE može poboljšati vaše iskustvo fotografiranja ili snimanja videa. Sa svojim laganim i tankim kućištem, još tanjim rubovima, te 3D staklenim poklopcem, nova 9 SE savršeno leži u svačijem dlanu. Uređaj je idealan džepni alat čija će vam kamera omogućiti instant dijeljenje posebnih trenutaka na društvenim mrežama. Po dosadašnjem iskustvu korisnika, specijaliziranih novinara, ali i profesionalnih fotografa poput Gorana Jovića ili u ovom slučaju Maria, nova 9 SE je uređaj koji donosi odličnu vrijednost za novac. „Fotografije su prirodne, sam uređaj radi jako brzo, obrada fotografija je moguća i bez dodatnih aplikacija i sve skupa se jako brzo podijeli na društvenim mrežama kako bi i naši prijatelji mogli s nama uživati u zabilježenim scenama. Mogu samo reći da je za svoju cijenu nova 9 SE dao maksimum“, –potvrđuje Poje.

PR PR (Foto: PR) Osim kamere koja je apsolutni favorit svih korisnika, nova 9 SE donosi i druge fantastične specifikacije poput brzog procesora, unaprijed instaliranih aplikacija i sustava za obradu fotografije te izdržljive baterije koja može izdržati i najzahtjevnije korisnike. Tehnologija HUAWEI SuperCharge od 66 W može napuniti vaš uređaj do 60% za samo 15 minuta, dok je za 100% potrebno svega 36 minuta. Poje nas nadopunjava svojim uvidom nakon testiranja u Umagu – „Najveća prednost je brzina samog uređaja, odnosno dovoljno jaka procesorska snaga kao i količina memorije koji omogućavaju da se sve danas poznate aplikacije za obradu fotografija jako brzo izvršavaju, te time čine obradu lagodnom“.

Osim što je nova 9 SE stvoren kako bi korisnici uživali u svim njegovim značajkama, dizajn uređaja plijenit će pažnju gdje god se pojavili. Ono što prvo upada u oči je veliki 6,78 – inčni FullView zaslon na kojem korisnici mogu gledati omiljene filmove i serije, a ljubitelji videoigara mogu uživati u omiljenim igrama. Zahvaljujući debljini tijela od samo 7,94 mm i ultra tankim rubovima od 1,05 mm, nova 9 SE savršeno leži u svačijoj ruci. Poje se slaže s opaskama vezanim za dizajn - „Mobitel je, uz što je dobar "value for money", vizualno jako atraktivan. Vidljivost ekrana je jako dobra i pri jarkom suncu, dovoljno je malen da stane u bilo koji džep, a dovoljno velik da se može lijepo uživati u fotografijama i video materijalima na velikom ekranu“.

PR PR (Foto: PR) Huawei kupcima nova 9 SE pametnog telefona tijekom proljeća nudi i dodatne pogodnosti prilikom kupovine. Tako u sklopu promotivne akcije u trajanju od 09. svibnja do 31. svibnja ove godine na prodajnim mjestima lanca Elipso uz kupovinu Huawei nova 9 SE pametnog telefona dobivate FreeBuds 4i slušalice u bijeloj boji potpuno besplatno. Svi korisnici koji kupe Huawei nova 9 SE pametni telefon do 28. lipnja, ostvaruju pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju