Pantone, tvrtka koja je globalni autoritet na području boja, proglasila je 18-1438 Marsala kao boju godine 2015. Iza mističnog imena krije se smireni i zemljani ton koji upravo poput istoimenog vina, ostavlja dubok doživljaj


Prema riječima Leatrice Eiseman, izvršne direktorice Pantone Colour Institutea, nijansa Marsala 'potiče naš um, tijelo i duh, te priziva na površinu naše samopouzdanje i stabilnost'. Istodobno snažna i senzualna, simbolizira bogatstvo i sofisticiran pristup životu te se univerzalno može primijeniti u modi, interijerima, grafičkom te industrijskom dizajnu.

Kao boja u dizajnu interijera

Marsala je snažna i vrlo specifična, a svojom zemljanom stabilnošću u interijere može vrlo lako unijeti eleganciju biranim detaljima, teksturama ili bojom za zid. Ako se koristi kao boja za zid, zahtijeva dovoljno velike prostore, no može funkcionirati i kao akcentna boja za jedan zid koji želite naglasiti.

Marsala je snažna i vrlo specifična boja, a svojom zemljanom stabilnošću u interijere može vrlo lako unijeti eleganciju biranim detaljima, teksturama ili bojom za zid

Vrlo je zanimljiva kao varijanta za dekor tkaninu za sofe i naslonjače, uglavnom klasičnih formi, ali i kao boja za detalje u kuhinjama, blagovaonicama, kao i spavaćim sobama.

Ukoliko stol servirate u tom tonu, možete biti sigurni da ćete postići vrlo elegantan i bezvremenski dojam te počastiti sebe i svoje goste dozom luksuza.

S kojim bojama se voli i slaže?

Kao boja iz zemljane palete tonova, idealno će se slagati s ostalim pripadnicima te skupine i stoga je slobodno možete kombinirati sa svim toplim tonovima smeđe, maslinaste i bojom starog zlata, no Marsala će se lijepo složiti i s neutralnim puderastim tonovima.

Za one koji vole eksperimentirati i ne boje se hrabrih kombinacija, Marsala je u paru s tirkiznom zaista dojmljiva kombinacija

Lijepo se slaže s jednako plemenitom i dubokom plavom bojom te s toplijim varijantama sive, s kojom zaista postiže kraljevski efekt u interijerima. Za one koji vole eksperimentirati i ne boje se hrabrih kombinacija, Marsala je u paru s tirkiznom zaista dojmljiva kombinacija, pogotovo za toplije dane koji su pred nama.

Specifičan stil

Budući da u nama budi osjećaj bogatstva i dubine, Marsala je možda generalno boja koja se najviše primjenjuje u klasičnim interijerima.

Veliki saloni, raskošno izrađeni drveni prozori i stari drveni podovi postavljeni u riblju kost najbolje će podržati namještaj u boji Marsala. Tradicionalna siva kuhinja dobit će novo ruho ukoliko ju osvježite detaljima u toj boji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju