Na današnji dan 1991. godine napustio nas je Freddie Mercury (pravim imenom Farrokh Bulsara), jedan od najboljih glazbenika i pjevača svih vremena.

Galerija Freddie Mercury - 4 Freddie Mercury - 5 Freddie Mercury - 3 +7 Freddie Mercury - 2

Samo najvjerniji obožavatelji grupe Queen znaju da je Mary Austin bila jedina žena koju je Freddie Mercury volio. Unatoč njegovoj seksualnoj orijentaciji, ali i dugogodišnjoj turbuletnoj vezi s Jimom Huttonom pred kraj svojeg života britanski glazbenik je priznao da je Mary bila ljubav njegova života.

Ne čudi stoga što joj je u studenom 1991. godine ostavio polovicu svojeg bogatstva vrijednog 75 milijuna funti, uključujući i 20 milijuna funti vrijednu kuću u zapadnom Londonu, ali i jedan veliki zadatak.

Mary Austin i Freddie 1976. godine Mary Austin i Freddie 1976. godine (Foto: Profimedia)

Freddyjeva posljednja želja bila je da bude kremiran, te da Mary pohrani njegove ostatke na tajnoj lokaciji koja neće biti nikada otkrivena.

Strahovao je da će obožavatelji oskvrnuti njegov grob ako posljednje počivalište bude otkriveno, pa je ona odradila taj zadatak s velikom ozbiljnošću.

Dvije godine čuvala je njegovu urnu u svojem domu, a potom se jednog dana iskrala iz doma uz laž da ide na tretman kod svoje kozmetičarke. Umjesto toga uputila se u nepoznatom smjeru i pohranila njegove ostatke na mjestu koje do danas nije poznato ni njegovoj obitelji. Mary je bila žena kojoj je Freddie bezrezervno vjerovao.

Freddie Mercury Freddie Mercury (Foto: Profimedia)

Upoznali su se kad su bili vrlo mladi i bez prebijenog novčića - ona je imala 19, a Freddie je bio pet godina stariji i tek je započinjao svoju zvijezdanu karijeru. Nikada nisam upoznala nikoga poput njega. Bio je vrlo samopouzdan, ono što ja nikad nisam bila, priznala je Mary.

Postala mu je najbolja prijateljica i ljubavnica, te su počeli zajedno živjeti u skromnom jednosobnom stančiću. Godine 1973. u vrijeme izlaska Queenovog debitantskog albuma, zaprosio ju je. Iako ju je smatrao svojom suprugom, nikada se nisu vjenčali.

Grupa Queen Grupa Queen (Foto: Profimedia)

Mary ga je pratila na turnejama, a ostala mu je velika podrška čak i kada joj je priznao svoju sklonost prema muškarcima.

Imao je mnogo prijatelja koji su bili uz njega samo zbog besplatnih ulaznica, besplatne hrane, besplatnog pića, besplatne droge i skupih darova, rekla je u jednom od rijetkih intervjua.

Ona smatra da joj je vjerovao jer je bila drugačija. Bila je jedna od rijetkih osoba koja ga je uistinu voljela, a zauzvrat nije tražila nikakvu materijalnu nadoknadu.

Freddie Mercury Freddie Mercury (Foto: Profimedia)

Baš zato bila je među rijetkim osobama kojima je priznao da je HIV pozitivan neposredno nakon dijagnoze 1987. godine, ali i osoba koja je držala njegovu ruku na smrtnoj postelji četiri godina kasnije.

Nakon Freddiejeve smrti Mary Austin bila je neutješna. Osmjeh na lice mogli su joj izmamiti samo njeni sinovi Richard i Jamie. Udala se i razvela dvaput, jer nitko nije mogao popuniti prazninu koju je Freddie ostavio u njezinom srcu.

George Michael i Freddie Mercury George Michael i Freddie Mercury (Foto: Profimedia)

O ljubavi Freddieja Mercuryja i Mary Austin djelomično progovara i film "Bohemian Rhapsody" koji je 2018. godine igrao u hrvatskim kinima. Uloga britanske glazbene zvijezde dodijeljena je američkom glumcu Ramiju Maleku koji je dobio Oscara za najbolju mušku ulogu, dok je Mary tumačila Lucy Boynton.

Što je stvarno Mary Austin osjećala prema Freddyju Mercuryju, pogledajte u YouTube videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju