Ono što je nekoć bilo sjetno druženje i prisjećanje najljepših trenutaka iz srednje škole sada je jedan od najvažnijih događaja u životu. Što odjenuti za maturalnu večeru maturantice smišljaju tjednima unaprijed zbog čega je 'sezona' traženja idealne haljine za svečanost kojom se opraštaju od srednje škole već uzela maha jer još je samo mjesec dana ostalo do maturalnih večera

Većina djevojaka za maturalnu večeru želi zasjati poput princeza, a za to je potrebno izdvojiti i veću svota novaca. Osmišljavanje savršenog izgleda najčešće počinju od haljine. Dok se neke drže standardne elegancije, druge traže nešto upečatljivo, a sve je više i onih koje žele nositi kreaciju s potpisom.

Jednostavna haljina i upečatljiv nakit

Modna dizajnerica Branka Sovar u vrijeme maturalnih zabava ima pune ruke posla. Kod nje svoju kreaciju mogu pronaći alternativke, djevojke koje vole pin-up izgled, rokerice i punkerice koje teže pronalaze odjeću za sebe u svijetu klasičnih večernjih haljina.

'Sezona' traženja idealne haljine za svečanost kojom se opraštaju od srednje škole uzela je maha jer još je samo mjesec dana ostalo do maturalnih večera

Za dizajnersku haljinu djevojke odnosno njihovi roditelji morat će izdvojiti koju kunu više.

'Cijene dizajnerskih kreacija kreću se od tisuću do desetak tisuća kuna, ali cure najčešće uzimaju kreacije između jedne i dvije tisuće' istaknula je Branka Sover.

Do upečatljivog outfita može se doći i kombiniranjem jednostavne haljine prihvatljive cijene s upadljivim komadom nakita. Cijene raskošnijih ručno rađenih ogrlica uglavnom se kreću od 100 do 200 kuna. U računicu treba uključiti cipele, torbicu, manikuru i pedikuru te svečanu frizuru.

Profesionalna šminka sve popularnija

Cijene svečanih frizura kreću se između 100 i 300 kuna, a sve se više djevojaka odlučuje i za profesionalno šminkanje koje košta od 150, 200 kuna na dalje.

Maturanticama koje žele biti samo svoj majstor, odnosno same se našminkati, vizažistica Saša Knežević savjetuje:

'Preporučila bih im ako se upuste u takvo nešto da dobro pogledaju i prouče proizvode s kojima će se šminkati jer je potrebno da ta šminka traje cijelu noć. To sve zajedno treba činiti jedan lijepi stajling, šminka, frizura i odjeća. Također, sve bi trebalo biti uklopljeno s osobnošću same maturantice.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju