Bez obzira na to jeste li pacijent ili osoba koja u bolnicu dolazi u posjet, trebate poštivati određena pravila. U nastavku počitajte koje to greške medicinske sestre ometaju o temeljitu odrađivanju njihova posla

1. Stvaranje gužve u bolničkoj sobi.

Prilikom dolaska u posjet treba voditi računa o tome da sestrama i liječnicima u svakom trenutku treba biti osiguran nesmetan prolaz do pacijenta. Međutim, mnogi ljudi ne razmišljaju o tome pa naprave gužvu u bolničkoj sobi.

Poštujte kućni red bolnice, tj. pravilo o broju posjetitelja koji istovremeno smiju boraviti u bolničkoj sobi, pogotovo ako u njoj boravi više pacijenata.

Sjedanje na prazan bolnički krevet strogo je zabranjeno u svim bolnicama.

2. Ignoriranje molbe za izlazak iz sobe.

Ako vas sestra zamoli da napustite bolničku sobu, to znači da mora obaviti posao kojem vi ne možete prisustvovati. Poslušajte je i nemojte se uvrijediti jer ona samo želi pacijentu pružiti najbolju moguću njegu uz najveću moguću dozu privatnosti.

3. Sjedanje na prazan bolnički krevet.

Potez koji je strogo zabranjen u svim bolnicama, ali to ljude ne sprečava da i dalje krše ovo pravilo. Prazan bolnički krevet spreman je za novog pacijenta, a ne za posjetitelje.

4. Poštivanje pravila o vremenu posjeta.

Ovo pravilo namijenjeno je svima i svi bismo ga trebali poštivati. Naravno da uvijek postoje situacije u kojima se može napraviti iznimka, kao što je npr. donošenje neophodnih stvari članu obitelji ili prijatelju koji je nenadano završio u bolnici, ali u tim se slučajevima o vremenu dolaska konzultirajte sa sestrama.

5. Pričanje prilikom distribucije lijekova.

Ovo je prije svega greška pacijenata, a oni bi trebali biti svjesni da je redovna distribucija lijekova u bolnici odgovoran posao i ne bismo trebali ometati sestre dok ga obavljaju. Izbjegnite potencijalno neugodne situacije i pustite sestru da podijeli lijekove pa onda pitajte što vas zanima.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju