Međunarodni dan sreće prilika je da se prisjetimo svih onih sitnica koje nas čine sretnima i zbog kojih shvaćamo da je za sreću zaista potrebno tako malo.

Galerija Sreća je... - 7 Sreća je... - 5 Sreća je... - 6 +6 Poruke povodom Međunarodnog dana sreće  

Što je to sreća? Taj osjećaj zapravo nije lako definirati, štoviše definicija sreće jedan je od najvećih psihologijskih problema. U definicijama sreće spominju se sloboda, sigurnost, položaj u društvu, materijalna dobra, unutarnji mir...

Međunarodni dan sreće prilika je da se prisjetimo svih onih sitnica koje nas čine sretnima i zbog kojih shvaćamo da je za sreću zaista potrebno tako malo

Jedna je definicija da je sreća stanje u kojem ljudi ponašanjem dolaze do suprotstavljanja vanjskim silama koje bi inače dovele do nesreće (tuge). Druga definicija govori da je sreća trajno, pozitivno emocionalno stanje koje uključuje smireno zadovoljstvo svojim životom, ali i aktivno zadovoljstvo i postignuća.

Potraga za srećom temeljni je čovjekov cilj i vođeni time, Ujedinjeni narodi prije sedam godina proglasili su 20. ožujka Međunarodnim danom sreće.

Žena u cvijeću 30-dnevni izazov: Možemo li u mjesec dana postati sretniji?

Svatko od nas ima razloga biti sretan baš svaki dan, što dokazuje 10 poruka koje nam otkrivaju što je to sreća.

Sreća je... - 1 Poruke povodom Međunarodnog dana sreće (Foto: Zadovoljna.hr)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju