Petra Granić Glowatzky, vlasnica frizerskog studija Etra, u utorak 20. listopada u Galeriji Kranjčar obilježit će 10 godina postojanja svoga studija partyjem uz glazbu i frizure koje su je inspirirale u radu. Uzvanici će na jednu večer postati 'friz' ikone poput Amy Winehouse, Marilyn Monroe, Elvisa Presleyja, Johna Lennona, Davida Bowiea u fazi Ziggyja Stardusta, Debbie Harry, Annie Lennox i mnogih drugih

Proslava 10. rođendana frizerskog studija Etra, 20. listopada u Galeriji Kranjčar u Zagrebu, zamišljen je kao hommage slavnim frizurama. Izložba ETRA MASKE koji potpisuje kretivna direktorica studija Hamper Ivana Vučić , sastoji se od drvenih maski s ilustracijama Dine Idrizbegovića koje prikazuju 20 poznatih osoba (Bowie/Ziggie, Krystle Carrington, Princess Diana, Marilyn Monroe, Elvis Presley, John Lennon, Anny Lennox, Grace Jones, Liza Minnelii, Limahl, Bjorn Borg, Blondie, Andy Warhol, Amy Winehouse, Jonny Ramone, Dita von Teese…) čije su frizure postale njihov zaštitni znak. Maske su direktno tiskane na drvene ploče te ručno rezane na format sto ih čini unikatnim suvenirima frizerskog studija Etra.

Povodom 10. rođendana frizerskog studija Etra glumica Iva Mihalić transformirala se u pjevačicu Amy Winehouse

'Svi mi smo u nekom trenutku željeli postati neki junak iz stripa, poznati lik iz nekog filma/serije, pjevačica, pjevač, glumac, poznati slikar, balerina ili bar imati njihovu frizuru.

Neke poznate osobe možemo prepoznati po frizuri jer ih je ona i obilježila, kao na primjer Krystle iz kultne serije 'Dinastija'. Prvo što mi padne na pamet je njena platinasto srebrna frizura s izduljenim šiškama prema van. Ona mi je bila inspiracija koju sam izvela s glumicom Juditom Franković. Judita je uspjela ući i u ulogu jedne od najvećih vladarica seksepila rock scene 1980-tih sa savršenim glasom i karizmom, neponovljive Debbie Harry.

Amy Winehouse na trenutak je bila glumica Iva Mihalić koja me je oborila s nogu koliko je stvarno izgledala u zadanoj inspiraciji'
, ispričala je Petra Franić Glowatzky, vlasnica frizerskog studija Etra.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju