Svijet je s nestrpljenjem iščekivao trenutak u kojem će vojvotkinja i vojvoda od Sussexa javnosti prvi put predstaviti sinčića.

Galerija

Prema službenom priopćenju, 3200 grama težak mališan rodio 6. svibnja u ranim jutarnjim satima. Vojvotkinja i beba su oboje zdravi i osjećaju se dobro, a par želi zahvaliti javnosti na potpori tijekom ovog posebnog razdoblja u njihovom životu, pisalo je u priopćenju.

Nakon poroda medijima se obratio i razdragani princ Harry koji je obećao kako će u narednim danima svog sina predstaviti javnosti pred nekoliko pomno odabranih medija.

Meghan Markle i princ Harry pokazali su sina - 4
Mališan težak 3200 grama rodio se 6. svibnja u ranim jutarnjim satima (Foto: AFP)

Za razliku od svoje šogorice Catherine Middleton koja je samo nekoliko sati nakon sva tri poroda morala pozirati fotografima sa "svježom" frizurom i šminkom, Meghan se prije tog trenutka ipak odlučila malo odmoriti, a njezina odluka naišla je na odobravanje žena diljem svijeta.

Harry i Meghan nisu mogli sakriti sreću na svom licu dok su u rukama držali svoj preslatki mali "smotuljak".

Ovo je magično, uistinu nevjerojatno. Imam dva najbolja dečka na svijetu i uistinu sam sretna. On ima divan temperament, stvarno je miran. Hvala svima na dobrim željama i ljubaznosti, to nam puno znači, rekla je Meghan novinarima.

Meghan Markle i princ Harry pokazali su sina - 5
Harry i Meghan nisu mogli sakriti sreću na svom licu dok su u rukama držali svoj preslatki mali 'smotuljak' (Foto: AFP)

Harry je bio jednako oduševljen: Biti roditelj je divna stvar. Tek je prošlo dva i pol dana, ali jednostavno smo toliko oduševljeni zbog toga što imamo svoje malo klupko sreće.

Roditelji su za svog sina odabrali ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor.