Meghan Markle i princa Harry objavili su dvije fotografije s krštenja svoga sina Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora koje je bilo zatvoreno na javnost.

 

Mali Archie kršten je dva mjeseca nakon rođenja u privatnoj kapelici u dvorcu Windsor, a krštenje je vodio arhiepiskop od Canterburyja, Justin Welby.

Meghan Markle i princa Harry objavili su dvije fotografije s krštenja svoga sina Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora koje je bilo zatvoreno na javnost

Tradicionalno, dječak je nosio ručno šivanu repliku kraljevske haljinice za krštenje u kojoj se kraljevske bebe krste posljednjih 11 godina. Originalnu haljinicu izrađenu od fine Honiton čipke i bijelog satena prva je nosila najstarija kći kraljice Vikorije 1841. godine. U toj istoj originalnoj opravici krštena je i kraljica Elizabeta II. te njezina djeca i unuci do 2004. godine kada je Elizabeta odlučila da se napravi replika kako bi se original uspio sačuvati.

Meghan Markle i pinc Harry odlučili su se za privatnu ceremoniju krštenja, a u javnost su pustili dvije fotografije, jednu na kojoj su s užom obitelji i jednu na kojoj su presretni roditelji i njihov sin. Na fotografiji s obitelji, uz Catherine Middleton, princa Williama, Meghaninu majku Doriju Ragland, princa Charlesa i Camillu nalaze se i Lady Sarah McCorquodale i Lady Jane Fellowes, sestre princeze Diane. Upravo su ove dvije posebne gošće izazvale veće zanimanje jer su javnosti manje poznate.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, sin Meghan Markle i princa Harryja kršten je u subotu 6. srpnja - 2
Na Archijevom krštenju bile su i sestre princeze Diane (lijevo od princa Williama) (Foto: CHRIS ALLERTON / SUSSEXROYAL / PROFIMEDIA)

Tko su Archijevi krsni kumovi, Meghan Markle i princ William zadržali su u tajnosti.

Za ovaj poseban dan mama Meghan Markle odjenula je elegantnu bijelu haljinu modne kuće Christian Dior koju je kombinirala uz bijeli fascinator i Cartierove naušnice. Meghanina šogorica, Catherine Middleton se pak odlučila za ružičastu haljinu Stelle McCartney.