Vojvotkinja od Sussexa sudjelovala je na događanju u organizaciji Spotifyja pod nazivom "Women@Spotify", koje se održalo u Los Angelesu. Meghan je gostovala na panelu u sklopu kojeg je pričala od svom podcastu Archetypes, ali dotaknula se i mnogih drugih gorućih tema.

Jedna od njih bili su i prosvjedi u Iranu koji su započeli nakon smrti Mahse Amini, 22-godišnjakinje koju je iranska policija privela zbog nepravilnog nošenja hidžaba. Prema riječima svjedoka, policija je u pritvoru tukla Mahsu, koja je naposljetku podlegla posljedicama fizičkog zlostavljanja. Vojvotkinja je komentirala nevjerojatnu hrabrost prosvjednika u Iranu, a na tome joj je zahvalila i Iranka Mandana Dayani, predsjednica njezine zaklade Archewell.

Meghan Markle: Poseban detalj za ispraćaj kao uspomena na kraljicu Elizabetu Meghan Markle Meghan Markle na pogrebu kraljice Elizabete II. - 7 Meghan Markle na pogrebu kraljice Elizabete II. - 5 +3 Meghan Markle na pogrebu kraljice Elizabete II. - 2

Zahvalna sam na tome što radim s nevjerojatnim ženama poput Meghan i moje iranske kolegice i prijateljice Ashley Momtaheni dok nastavljamo isticati hrabrost žena i djevojaka na prvoj crti jednog od najvažnijih feminističkih pokreta u našim životima. Na današnjem događanju Meghan je pričala o revoluciji koju predvode žene i djevojke u Iranu, junaštvu koje iskazuju svaki dan te njihovom vodstvu i zagovaranju osnovnih ljudskih prava. Kao Iranka koja je pobjegla iz vlastite zemlje u potrazi za tim slobodama, ne mogu biti zahvalnija zbog toga što iznova podiže glas za žene diljem svijeta, napisala je Mandana na Instagramu.

Meghan je i odabirom odjeće jasno stala na stranu novog iranskog pokreta. Naime, odjenula je majicu s natpisom na farsiju, perzijskom jeziku: Žene. Život. Sloboda. Pamučna majica u crnoj boji nije kupljena u nekom poznatom butiku, nego ju je vojvotkinja naručila na Etsyju, a brend K & R World Design dizajnirao ju je u znak potpore prosvjednicima u Iranu.

Meghan Markle: Čak tri kombinacije za važan dan - koja je najbolja? Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa u sjedištu UN-a Meghan Markle i Gloria Steinem Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nakon večere u restoranu Locanda Verde +1 Meghan Markle

Da je ostala na poziciji aktivnog člana kraljevske obitelji, vojvotkinja ne bi mogla na ovaj način izražavati svoje mišljenje. Naime, prema tradiciji istaknuti članovi britanske kraljevske obitelji dužni su izbjegavati sve situacije koje bi se mogle protumačiti kao iznošenje stava o određenoj temi koja izaziva kontroverze. To uključuje i komentiranje zbivanja s političkom konotacijom.

Za razliku od Meghan, koja sada ima slobodu javnog iznošenja vlastitog mišljenja, Catherine Middleton nema tu mogućnost. S obzirom na trenutačnu titulu princeze i činjenicu da će jednog dana nositi titulu kraljice supruge, Catherine nikad ni neće moći odijevati ovakve komade s porukom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju