Iako je britanska kraljica Elizabeta II. rođena 21. travnja, službeno javno slavlje njezinog rođendana održava se svake druge subote u lipnju.

Galerija Meghan na prošlogodišnjoj paradi +0 Meghan i Harry na paradi

Tada se u Londonu održava tradicionalna vojna parada pod nazivom "Trooping the Colour" kojom se već 260 godina obilježava rođendan britanskih monarha.

Više od 1400 vojnika iz jedne od najstarijih pukovnija britanske vojske, 400 glazbenika i 200 konja sudjeluje u velikoj ceremoniji koja je ujedno služi i kao demonstracija vojne moći Ujedinjenog Kraljevstva.

Baš kao i prošle godine, sve su oči uprte u Meghan Markle kojoj je ovo drugo sudjelovanje na paradi.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa na paradi Protiv normi monarhije: Odvažna haljina Meghan Markle za kraljičin rođendan

Meghan Markle i princ Harry 8. svibnja predstavili su svijetu svog sinčića Nova fotografija malog Archija s posvetom princezi Diani i dirljivom porukom

Za vojvotkinju od Sussexa ovo je prvo službeno pojavljivanje u javnosti nakon rođenja sinčića Archija Harrisona koji je na svijet došao 6. svibnja. Dva dana nakon rođenja malog princa Meghan i Harry pozirali su fotografima sa sinčićem, ali fotografiranje održano u dvorcu Windsor ne karakterizira se kao formalno događanje.

Meghan i Harry na paradi Meghan i Harry na paradi (Foto: AFP)

Za razliku od prošle godine kada je za paradu odjenula "nude" golih ramena i bez rukava, što se smatralo vrlo odvažnim odabirom za ovakvu prigodu s obzirom na to da se istaknute članice kraljevske obitelji na ovom događanju ne pojavljuju takvoj odjeći, ovaj put odlučila se za drugačije izdanje.

Meghan na prošlogodišnjoj paradi Meghan na prošlogodišnjoj paradi (Foto: AFP)

Kako bi izbjegla sve neizbježne rasprave o (ne)primjerenosti svoje odjeće koje njezini najžešći kritičari uvijek pokrenu, mudro je odabrala puno konzervativniju kombinaciju.

Uz decentnu i zatvorenu tamnoplavu haljinu strogog kroja i bez ikakvih popratnih detalja nosila je i kaput iste boje. Tu je bio i neizbježan šešir, također tamnoplave boje, po mnogima vrlo jednostavan s obzirom na kreacije kakve znamo viđati na glavama dama iz kraljevske obitelji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju