Prva dama SAD-a Melania Trump i američki predsjednik Donald Trump organizirali su svečanu večeru na kojoj su prisustvovali članovi Udruge za proučavanje povijesti Bijele kuće.

Galerija Melania Trump Prva dama na svečanoj večeri u Bijeloj kući Melania u jednostavnoj crnoj haljini +1 Melania Trump

Dress code za večeru koja se održala u Bijeloj kući bio je black tie, pa su svi sudionici događanja morali odjenuti formalne kombinacije. Zbog toga su muškarci, očekivano, odabrali smokinge, a dame elegantna večernja izdanja.

Prema pravilima bontona, ženski black tie stajling ne smije uključivati provokativne haljine kakve viđamo na crvenim tepisima. Upravo suprotno, haljine za ovakve formalne prigode moraju biti duge ili do koljena, nikako kratke, a ne smiju imati ni duboki dekolte ili visoke proreze. Također ne smiju biti previše uske, a isto vrijedi i ako dame odaberu hlače. Stručnjaci u tom slučaju preporučuju šire modele poput palazzo hlača, a ne hlače skinny kroja.

Prva dama na svečanoj večeri u Bijeloj kući Prva dama na svečanoj večeri u Bijeloj kući (Foto: AFP)

Melania Trump poštovala je pravila odijevanja i na večeru stigla u vrlo decentnoj dugačkoj crnoj haljini bez rukava i u salonkama. Možda je ovo na prvi pogled nemaštovito izdanje, ali s obzirom na prigodu, itekako je primjereno i lijepo.

Poštujete li "dress code" događanja na koja odlazite?

glasova:

Kada se nađete u situaciji u kojoj ne znate što biste odjenuli, uvijek se možete okrenuti dobroj staroj crnoj haljini jer ona spašava u baš svakoj prigodi.

Melania u jednostavnoj crnoj haljini Melania u jednostavnoj crnoj haljini (Foto: Profimedia)

Pogledajte i:

Od vjenčanja do krizmi: 20 haljina iz C&A za sve svečane prigode C&A, 371 kn C&A, 148 kuna C&A, 222 kuna +17 C&A, 185 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju