Osiguravajuća kuća Merkur osiguranje predstavila je drugi broj svog časopisa 'aktivni & zdravi', posvećenog zdravoj prehrani i aktivnom životu. Tema ovog broja je 'Težina u kojoj se najbolje osjećam', a kako ju postići objasnio je poznati nutricionist Nenad Bratković

'Jedna od najvećih grešaka koje mnogi rade kod jela je konzumiranje bjelančevina, odnosno mesa, s ugljikohidratima, odnosno krumpirom i tjesteninom. Ako se tome doda kruh, stvar je još gora. Meso je puno zdravije jesti uz priloge od povrća', istaknuo je nutricionist Nenad Bratković.

Časopis posvećen zdravoj prehrani i aktivnom životu zamišljen je kao publikacija namijenjena za više od 4000 vjernih Merkurovih klijenata, na čije će adrese stiže dvaput godišnje.

Ohrabrena pozitivnim reakcijama svojih klijenata na prvi broj časopisa, voditeljica marketinga Merkur osiguranja, Tamara Aye poručila je:

'Ovaj drugi broj našeg časopisa „aktivni&zdravi“ je dokaz da smo ozbiljni u našoj namjeri da damo važnost prevenciji i brizi o vlastitom zdravlju što u konačnici vodi ka dužem i kvalitetnijem životu.

Kao kuća kćer prvog osiguravatelja u Austriji koji ima preko 217 godina iskustva na području zdravstvenog osiguranja i preventive, naša namjera je raditi na jačanju svijesti o važnosti preventive kod naših klijenata kroz svakodnevnu tjelesnu aktivnost, pravilnu prehranu, ali i brigu o mentalnom zdravlju.

Časopis „aktivni &zdravi“ samo je jedan od koraka u našim nastojanjima i planovima koje imamo za budućnost na području zdravstvene skrbi.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju