Poznati Hrvati podržali su edukativnu kampanju „Dom je tamo gdje je mačka“ kojom je Purina u listopadu, mjesecu kućnih ljubimaca, odlučila podići svijest javnosti o dobrobitima sterilizacije mačaka. Povod za ovu kampanju bilo je istraživanje koje je pokazalo kako je u Hrvatskoj sterilizirano tek 33% mačaka koje žive u kućanstvu, više nego dvostruko manje od prosjeka Europske unije koji iznosi 73%.

Budući da sterilizacija mačkama nosi brojne dobrobiti poput dužeg i kvalitetnijeg života te izbjegavanja bolesti, Purina i mreža partnera dobili su podršku od poznatih vlasnika mačaka između kojih su i Mia Kovačić, Katarina Baban, Marko Petrić, Saša Lozar, Nina Mia Čikeš i Nika Fleiss. Svi oni pozvali su pratitelje na društvenim mrežama da steriliziraju svoje mačke.

„Tijekom ove edukativne kampanje sterilizirala sam Spocka, svog mačića kojeg sam udomila nakon poplave. Za sterilizaciju sam se odlučila jer želim Spocku pružiti duži i kvalitetniji život. Sam zahvat je bio bezbolan, a Spock se brzo oporavio i za jedan dan vratio svom uobičajenom mačjem ritmu. Obratila sam pažnju i na njegovu prehranu pa je Spock prešao na hranu za sterilizirane mačke Pro Plan Sterilized kako bi ostao jednako vitalan kao i prije", izjavila je voditeljica Mia Kovačić.

Katarina Baban Katarina Baban Foto: PR

„Kako bi mačke ostale vitalne i nakon sterilizacije, potrebno je prijeći na hranu za sterilizirane mačke koja čuva njihovo zdravlje. S obzirom da dolazi do hormonalnih promjena, s prilagođenom prehranom treba krenuti odmah nakon sterilizacije kako bi se održalo cjelokupno zdravlje mačke. Purina u svom asortimanu ima PRO PLAN specijalizirane proizvode za sterilizirane mačke koji će zadovoljiti sve potrebe, a od kojih mačke neće nakupiti dodatne kilograme što je zbog smanjenja kretanja veliki problem nakon sterilizacije. Osim što je nutritivno uravnotežena PRO PLAN hrana sadrži visokokvalitetne sastojke koji održavaju zdravlje bubrega i mokraćnog sustava, a sve recepture su temeljene na znanstvenim istraživanjima te imaju dokazani zdravstveni učinak.", izjavila je Nataša Rajlić iz Purine.

Marko Petrić Marko Petrić Foto: PR

PURINA i svi uključeni partneri pozivaju vas za učinite dobru stvar za svoju mačku i odaberete sterilizaciju. Saznajte više detalja na web stranici Purina Pro Plan Hrvatska i Facebook stranici Purina Hrvatska.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju