Prva dama na odlasku Michelle Obama i prva dama na dolasku Melania Trump ovih se dana, očekivano, u medijima uspoređuju više nego ikada. Između ostalog, svijet zanima hoće li Melania dostojno zamijeniti Michelle kada je riječ o stilu. Što možemo očekivati od nove prva dame SAD-a otkrio nam je modni stilist Ivan Friščić

Michelle Obama je prva dama s pedigreom, pravnica koja se godinama pripremala za svoju buduću ulogu i u trena ulaska u Bijelu kuću imala je izgrađen stil kojem je bila dosljedna tijekom cijelog mandata svog supruga.

Prva dama na odlasku Michelle Obama i prva dama na dolasku Melania Trump ovih se dana, očekivano, u medijima uspoređuju više nego ikada

Prilikom modnih odabira često je bila jako odvažna, ponekad je odstupala od pravila oblačenja i svima pokazala da je najvažnije osjećati se dobro u vlastitoj koži, ali uvijek je bila primjerena i nadasve elegantna.

Napravila je pomak u odijevanju prvih dama jer za državnička događanja nije nosila zatvorene stvari. Prije Michelle bilo je nezamislivo da prva dama SAD-a nosi dekolte i haljine bez rukava u kakvima se ona često pojavljivala što njoj i stoji jer ima lijepo izgrađene ruke. Dobro je birala haljine A kroja kojima je očito željela prikriti "kritičan" dio tijela. Pogledajte i 10 izdanja Michelle Obame kojima je pomicala granice.

S druge strane, Melania Trump je prva dama multimilijardera, žena koja vjerojatno nikad nije očekivala da će biti prva dama, žena američkog predsjednika i čini mi se da ju je sve to snašlo. Smatram da se oblači lijepo.

Hoće li Melania Trump doseći modni uspjeh Michelle Obame?

glasova:

Ona je lijepa žena prekrasne figure i građe tijela kojoj odjeća savršeno pristaje. Ali nema stila. Bira ključne komade za koje je sigurna da su trendovski i da u svakom trenu u njima može zablistati na holivudskom crvenom tepihu bez omaške, no sve to više nalikuje pustošenju dizajnerskih showroomova nego izgrađenom stilu.

Zanimljiva će biti njena transformacija u budućnosti, a siguran sam da to neće biti u negativnom smjeru već svakako pozitivnom jer je obitelj Trump poznata po tome da ne pristaje na kompromise tako da sam siguran da će se ona koncentrirati na svoja pojavljivanja i činjenicu da ona sada jeste prva dama i da joj je konkurencija žena (prvih dama) sa stilom poprilično velika.

NEGATIVNE KRITIKE

Zanimljiva će biti transformacija Melanije Trump u budućnosti, a stilist Ivan Friščić siguran je da to neće biti u negativnom smjeru već svakako pozitivnom

Bit će zanimljivo promatrati hoće li uspjeti nadmašiti svoje prethodnice (ili im se barem približiti) koje su često bile prozivane ikonama stila. Za sada joj to ne uspijeva jer je većina američkih dizajnera okrenula leđa prvoj dami SAD-a, odbivši je odjenuti za inauguraciju. No vjerujem da će se strasti s vremenom smiriti i da će brzo postati miljenica američkih, ali i svjetskih dizajnera.

Osobno smatram da su negativne kritike koje joj se upućuju na račun izgleda i odijevanja prije svega motivirane osobnim razlozima i neslaganjem s politikom njenog supruga, nego što za to postoji realan razlog. Jer ako izdvojimo pojedine komade koje je odijevala tijekom predsjedničke utrke - oni su bili atraktivni, primjereni prigodi i lijepo su joj stajali. Nekako joj u prilog ne idu ni plastične operacije u kojima je malo pretjerala, ali to su osobni izbori u koje ne bih ulazio.

Melania Trump je više prva dama koja prati trendove nego što je prva dama izgrađenog stila, ali mislim da joj trebamo dati malo vremena. Političarima se daje 100 dana mira kod odlučujućih poteza u vođenju države, mislim da i ona može dobiti svojih sto dana da pokaže kako će se snaći.


U petak 20.1.2017. na portalu DNEVNIK.hr uživo gledajte inauguraciju Donalda Trumpa. U Washingtonu se očekuje do 900.000 ljudi, a čitavi događaj osiguravati će gotovo 30.000 pripadnika snaga sigurnosti. Sve pratite UŽIVO na DNEVNIK.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju