Michelle Obama ući će u povijest kao jedna od najdražih prvih dama SAD-a. Šarmantna 52-ogodišnjakinja uskoro će sa svojom obitelji iseliti iz Bijele kuće, ali za sobom ostavlja neizbrisiv trag

Uoči američkih predsjedničkih izbora mnogi se s nostalgijom prisjećaju dva mandata Baracka Obame tijekom kojih ga je supruga Michelle Obama nebrojeno mnogo puta zasjenila svojom inteligencijom, neposrednošću i šarmom.

Obitelj Obama uskoro će iseliti iz Bijele kuće, a Michelle ulazi u povijest kao jedna od najdražih prvih dama SAD-a. Amerikanci će je najviše pamtiti po njezinoj društvenoj angažiranosti, a ovih dana modni stručnjaci skupljaju dojmove i o njezinoj modnoj ostavštini.

Izgled svake prve dame SAD-a oduvijek je tema rasprava, a ni Michelle im se nije mogla oduprijeti. Svi se slažu da je prilikom modnih odabira često bila jako odvažna, ponekad je odstupala od pravila oblačenja i svima pokazala da je najvažnije osjećati se dobro u vlastitoj koži, ali uvijek je bila primjerena i nadasve elegantna.

Obitelj Obama uskoro će iseliti iz Bijele kuće, a Michelle ulazi u povijest kao jedna od najdražih prvih dama SAD-a.

Michelle Obama lijepa je žena koja se lijepo nosi i lijepo drži. Napravila je pomak u odijevanju prvih dama jer za državnička događanja nije nosila zatvorene stvari. Prije Michelle bilo je nezamislivo da prva dama SAD-a nosi dekolte i haljine bez rukava u kakvima se ona često pojavljivala što njoj i stoji jer ima lijepo izgrađene ruke. Dobro je birala haljine A kroja kojima je očito željela prikriti "kritičan" dio tijela.

Mislim da je otvorenije krojeve birala prvenstveno zbog praktičnosti i udobnosti jer je na državničkim primanjima, domjencima i balovima uvijek vruće. Nisam pobornik balskih "torta" haljina u kakvima smo je viđali, ali poznato je da su Amerikanci ludi za takvim stilom koji je neizbježan na njihovim crvenim tepisima
, rekao je za Zadovoljnu stilist Ivan Friščić.

U nastavku pogledajte 10 izdanja kojima je Michelle Obama pomicala granice:

1. Vunenom haljinom i kaputom Isabel Toledo na prvoj inauguraciji Baracka Obame 2009. godine dala je naslutiti da se neće suzdržavati od nošenja upečatljivih boja.

2. Crvena haljina britanske modne kuće Alexander McQueen na državničkoj večeri 2011. godine izazvala je burnu raspravu. Jedni su su ostali zatečeni ekstravagantnim krojem haljine, a drugi njezinom odlukom da nosi model britanske modne kuće.

3. Nekada je bilo nezamislivo vidjeti prvu damu u tajicama, ali Michelle ih je nosila prilikom istraživanja hrama Angkor Wat tijekom službenog posjeta Kambodži. Neki njeni modni momenti djeluju mi neukusno poput ovog sportskog izdanja u tri četvrt tajicama i tunici sa šišmiš završecima, takvi odjevni komadi više uopće nisu u modi. Također, izdanje u kojem je u prsluku, uskim hlačama i crnim tenisicima podsjeća me na ribički moment. Ako je i bila riječ o nekom ležernijem događanju, mogla je izabrati cipele na ravan đon poput mokasina, oksfordica te pelerinu, kaže Ivan Friščić.

4. Na druženjima koja je organizirala u Bijeloj kući voljela je nositi vrlo jednostavne odjevne kombinacije sastavljene od traperice i omiljenih Conversica u kombinaciji s ležernim košuljama. Njezin odmak od uobičajenih kostima kakve prve dame inače nose u tim prilikama svi su hvalili.

5. Ljubav prema blještavim i povoljnim modnim dodacima pokazala je na drugoj inauguraciji Baracka Obame 2013. kada je plavi kaput Thoma Browneja i visoke čizme Reeda Krakoffa nadopunila upečatljivim remenom komercijalnog brenda J. Crew.

Haljine golih ramena bile su čest gost njezinog ormara u posljednjih 8 godina.

6. Obožavala je vrhunsku eleganciju američkog dizajnera Toma Forda kojem je poklonila povjerenje prilikom posjeta Velikoj Britaniji 2011. godine. Na svečanoj večeri u Buckinghamskoj palači zablistala je u njegovoj bijeloj haljini golih ramena.

7. Haljine golih ramena bile su čest gost njezinog ormara u posljednjih 8 godina, a među onima koje se i danas pamte nalazi se bijela toaleta Jasona Wua koju je nosila na inauguracijskom balu 2009. godine.

8. Na Guvernerovom balu 2011. godine izgledala je poput filmske zvijezde u srebrnoj haljini Petera Soronena koju je upotpunila "statement" bisernom ogrlicom.

9. Oči svijeta bile su uperene u nju i 2013. godine kada je na inauguracijskom balu nosila senzacionalnu crvenu haljinu Jasona Wua.

10. Od obaveza prve dame oprostila se sa stilom - u hvaljenoj haljini modne kuće Versace s odvažnim prorezom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju