Pažnju uzvanika i medija okupljenih na posljednjoj državničkoj večeri u Bijeloj kući ukrala je Michelle Obama, prva dama SAD-a

Michelle Obama doslovno je zablistala na posljednjoj državničkoj večeri održanoj u Bijeloj kući u sklopu predsjedničkog mandata njezinog supruga Baracka.

Na najljepši mogući način rekla je 'zbogom' obavezama prve dame, odjevena u ružičasto-zlatnu haljinu modne kuće Versace. Počašćena sam time što sam dobila priliku odjenuti prvu damu SAD-a. Michelle, hvala ti na svemu što si napravila za Ameriku i za ostatak svijeta, za žene u SAD-u i one diljem svijeta, izjavila je Donatella Versace za Vogue.

Asimetrična haljina s prorezom definitivno je odmak od prijašnjih modnih odabira prve dame. Kada su u pitanju materijali i krojevi, do sada je uglavnom birala vrlo suzdržane monokromatske modele pa su modni stručnjaci pohvalili ovaj modni iskorak koji je u prvi plan stavio njezinu senzualnu stranu.

Haljina koju je napravila Donatella može se promatrati kao svojevrsni hommage prerano preminulom Gianniju Versaceu koji je naprosto obožavao blještavilo i neprestano ga provlačio kroz svoje kolekcije. U kolekcijama iz 1994. i 1995. godine koristio je materijal sličan ovom od kojeg je napravljena haljina za Michelle i lansirao nekoliko legendarnih zlatnih haljina koje se i danas pamte.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju