Uživajte u sezoni jagoda uz ovu brzu i jednostavnu tortu s kremom od mascarponea po receptu food-blogerice Anje Maršić.

Galerija Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea - 13 +12 Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea

Sočni biskvit koji miriše na limun i fina krema od mascarponea baza su ove torte, koju možete napraviti s bilo kojim voćem. Kratki, ali slatki serijal Miksaj s Anjom, u kojem smo pokazali kako napraviti domaću tjesteninu i sočni brownie, @hungry_anja je završila brzom proljetnom tortom, uz koju su jagode još primamljivije.

Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea

Ovo je jedna od onih torti koje čuvam kao as u rukavu za rođendane ili druženja s prijateljima. Brzo je gotova, uvijek uspije, a rezultat je divan. Tko može odoljeti kremi od mascarponea u kombinaciji s mekim biskvitom i slatkim jagodama?

Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea Foto: Nova Studio

Sastojci za biskvit (kalup od 24 cm):

200 g glatkog brašna
4 veća jaja sobne temperature
140 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
150 ml mlijeka
80 ml ulja neutralnog okusa (suncokret, kokos…)
Naribana korica jednog limuna

Sastojci za kremu:

400 g mascarponea
400 g vrhnja za šlag (nezaslađenog)
2 žličice paste od vanilije
70 g šećera u prahu (ili malo više ako volite slađe)

Jagode

600 g svježih jagoda
4 žlice javorova sirupa / meda / agavina sirupa…
1 žličica paste od vanilije

Vi slobodno koristite neko drugo voće koje volite, poput malina, borovnica, trešanja… ili neku kombinaciju navedenog.

Priprema:

1. Koricu limuna direktno naribajte u šećer. Prstima ''umasirajte'' koricu limuna u šećer kako bi se ulja limuna aktivirala od topline prstiju i zamirisala cijelu kuću, pa tako i ovu divnu proljetnu tortu.

2. Prvi korak je pjenasto umutiti jaja, šećer aromatiziran koricom limuna i vanilin šećer. Uz pomoć Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja i različitih nastavaka za izradu kolača priprema slastica zbilja je jednostavna. Prvo koristimo pjenjaču. Važno je da su jaja sobne temperature kako bi se šećer otopio i budite strpljivi, ovaj korak otprilike traje 5-6 minuta.

Uz pomoć Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja i različitih nastavaka za izradu kolača priprema slastica zbilja je jednostavna Uz pomoć Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja i različitih nastavaka za izradu kolača priprema slastica zbilja je jednostavna Foto: Nova Studio

3. Za to vrijeme operite i narežite jagode, izmiješajte ih s javorovim sirupom i vanilijom pa stavite u hladnjak. Ugrijte pećnicu na 170 °C.

4. Kad su se jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutili, a smjesa udvostručila, lagano dodajte mlijeko pomiješano s uljem dok se ne poveže s ostatkom smjese.

5. Zamijenite nastavak za K-beater miješalicu i postepeno dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo. Miksajte na laganoj brzini dok se sve ne poveže.

K Beater mješalica namjenjena je za pripremu torti, smjesa za čajne kolačiće i drugih tijesta za kolače K Beater mješalica namjenjena je za pripremu torti, smjesa za čajne kolačiće i drugih tijesta za kolače Foto: Nova Studio

6. Izlijte smjesu u namašćeni kalup za torte pa pecite otprilike 30-35 minuta, ovisno o pećnici i samom kalupu. Čačkalicom ubodite u sredinu pa ako je ostalo još sirove smjese na njoj, produljite pečenje nekoliko minuta.

Ja obično ovaj biskvit napravim dan ranije pa kad se ohladi, dobro ga umotam u plastičnu foliju i stavim u hladnjak. Idući dan ga nekoliko sati prije posluživanja izvadim na pladanj za serviranje da se temperira i onda tek umutim kremu jer ovu tortu najbolje je služiti na sobnoj temperaturi.

Ako sve radite isti dan, važno je da se biskvit potpuno ohladi prije nego što na njega stavite kremu kako se ona ne bi otopila.

7. U zdjelu Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja dodajte hladni mascarpone, šećer i vaniliju pa pjenjačom kratko sve povežite. Zatim lagano dodajte hladno vrhnje za šlag i miksajte dok ne dobijete kremu. Važno je ne premiksati je kako ne bi postala teška i ljepljiva. Zato budite oprezni i sve radite na najsporijoj brzini!

Pjenjača Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja Pjenjača Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja Foto: Nova Studio

8. Biskvit razrežite na dvije polovice, dodajte pola kreme na donju polovicu, zatim rasporedite jagode, poklopite drugom polovicom pa ponovite postupak. I to je to, spremno je za serviranje. :)

Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea napravljena uz pomoć Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja Brza torta s jagodama i kremom od mascarponea napravljena uz pomoć Kenwood Kmix kuhinjskog uređaja Foto: Nova Studio

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kenwood po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju