Osamdesete godine prošlog stoljeća pravo su vrelo modnog nadahnuća. Vrijeme je to kada je bilo popularno sve od plastičnog nakita u neonskim bojama do predimenzioniranih sakoa s podstavljenim jastučićima na predjelu ramena.

Galerija Sarah Jessica Parker nosila je minival u 80-ima Stevie Nicks je imala minimal u 80-ima Meg Ryan +4 Kylie Minogue

Minival ili trajna ondulacija svakako je bila najpopularnija frizura u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Riječ je o kemijskom tretmanu kose s ciljem postizanja trajnih kovrči, a sve kako bi se povećao obujam frizure osobama koje imaju tanku i ravnu kosu.

Iako nije riječ o najboljem tretmanu za zdravlje vlasi – baš kao što nije njegujući ni postupak izbjeljivanja kose – u njemu su uživale brojne osobe iz javnog života.

Jennifer Beals Jennifer Beals (Foto: Profimedia)

Popularnosti ove frizure pridonijele su razne slavne dame poput Jennifer Biels koja je minival nosila u kino hitu Flashdance iz 1983. godine ili pak Meg Ryan u legendarnoj romantičnoj komediji Kad je Harry sreo Sally iz 1987. godine.

Minival je bio popularan i među pjevačicama – nosile su ga sve od Stevie Nicks, pjevačice rock grupe Fleetwood Mac preko Dolly Parton do Cher.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte koje su sve to slavne dame nosile minival u osamdesetima godinama prošlog stoljeća.

Cher s i bez minivala Cher s i bez minivala (Foto: Guliver)

Šest ukrasa za kosu koje ćemo voljeti u 2024. godini Suptilni biseri u punđi Cvjetna tijara Tijara s lišćem i biserima +3 Ukosnica u obliku pera

Deset najljepših slavnih crnki zbog kojih poželimo potamniti kosu Najljepše crnokose slavne dame - 1 Najljepše crnokose slavne dame - 2 Najljepše crnokose slavne dame - 3 +6 Najljepše crnokose slavne dame - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju