Maske za prekrivanje lica postale su dio naše svakodnevice. I dok s jedne strane štite i sprječavaju još veće širenje koronavirusa, s druge primjećujemo kako nam uzimaju užitak upijanja mirisa oko sebe. No tome je doskočila francuska kuća mirisa i stvorila mirisne naljepnice za maske.

Officine Universelle Buly à Paris, francuska tvrtka poznata po svojim parfemima i drugim parfimiranim proizvodima, na tržište je izbacila uistinu jedinstveni proizvod koji do sada još nismo imali prilike vidjeti.

Razlog tome je i više nego očit – već više od godinu dana ne možemo uživati u punini mirisa oko sebe. Na njihovim službenim mrežnim stranicama stoji i simpatična poruka o tome kako očajna vremena zahtijevaju očajne mjere pa su upravo zato odlučili napraviti nešto potpuno drugačije, a proljeće je bilo dodatan povod tome.

U Officine Universelle Buly više nismo mogli tolerirati činjenicu da je proljeću zabranjen pristup iza naših maski. Lica su nam stisnuta unutar plavog ili bijelog zaštitnog sloja, dišući i pateći u tišini, brojeći svaku minutu odvojenu od slobode. Lišeni smo osnovnog ekološkog prava: prava na zdravi zrak. Opsežno istraživanje navelo je Officine Universelle Buly da dizajnira mirisne naljepnice kako bi pružio malo svježeg i mirisnog zraka. Jedino pravilo: jedna maska, jedna naljepnica.

Mirisne naljepnice stavljaju se s vanjske strane maske.

Mirisne naljepnice za maske dolaze u pakiranju od osam komada, a miris je jednostavan, osvježavajući i temelji se na prirodnim elementima: eukaliptusu, paprenoj metvici i limunu. Namijenjene su jednokratnoj uporabi na vanjskoj strani zaštitne maske, a svoj miris šire do šest sati.

Iako su mišljenja o ovom proizvodu podijeljena te neki smatraju da se ovime odlazi korak predaleko, oni koji su ga isprobali, kunu se u njegovu djelotvornost, kao što se može vidjeti u recenzijama.

Naljepnice se prodaju po cijeni od 8,33 eura (oko 65 kn).


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju