Ako imate osjećaj da čim počistite dom morate sve ispočetka, voljet ćete ovu listu jer sve na njoj možete čistiti samo jednom godišnje. Otkrijte kojih je to 7 mjesta u domu dovoljno čistiti jednom u 365 dana

1. Dubinski očistiti tapecirani namještaj
Pojavi li se mrlja na tapeciranom namještaju možete je sami ukloniti, ali godišnje čišćenje možda je bolje prepustiti profesionalnim službama za čišćenje koje imaju adekvatnu opremu potrebnu za čišćenje tapeciranog namještaja.

2. Dubinski očistiti tepih
Dubinsko čišćenje tepiha podrazumijeva pranje tepiha sredstvom koje će ukloniti sve nečistoće i njega i učiniti da opet izgleda kao nov. Tepih možete odnijeti i na profesionalno čišćenje. Dubinsko čišćenje tepiha preporuča se svakih 12 do 18 mjeseci.

Ako imate osjećaj da čim počistite dom morate sve ispočetka, voljet ćete ovu listu: sve na njoj možete čistiti samo jednom godišnje

3. Usisati ili obrisati prašinu oko ventilacijskih otvora
To se odnosi na ventilacijske otvore klima uređaja, kupaonske ventilacijske otvore i slično. Kod usisavanja ventilacijskih otvora preporuča se upotreba četke s čekinjama kojom pređite po letvicama kako biste spriječili da vam kroz ventilacijski otvor u dom puše prašina.

4. Obrisati vanjski namještaj
Vanjski namještaj najbolje je očistiti tijekom proljeća, kada dvorište ili terasu uređujete za tople mjesece koji dolaze. Malu količinu deterdženta za suđe pomiješajte u toploj vodi te prebrišite stol i stolce. Isperite namještaj crijevom iz vrta.

5. Dubinski očistiti sušilicu rublja
Maknite cijev s kojom je spojena sušilica rublja te usisavačem temeljito prođite unutar, oko i ispod sušili rublje te što dublje možete ući sa svakog kraja cijevi s unutarnje i vanjske strane kuće. Kako biste si olakšali posao možete kupiti duge četke za čišćenje.

6. Pročistiti garažu, podrum i tavan
Mnogima ove prostorije služe za odlaganje stvari koje nam višu nisu potrebne, ali mislimo da bi nam jednom ipak opet mogle zatrebati. Ili stvari koje nemate nigdje drugdje staviti. Zato je dobro da jednom godišnje pregledate što se sve ondje nalazi i riješite se stvari koje vam više sigurno neće trebati.

7. Pročistiti garažu i podrum
Garaže i podrumi mnogima služe za odlaganje stvari koje nemate više gdje držati pa jednom godišnje izdvojite vrijeme kako biste pregledali što se sve nakupilo i riješili se stvari koje više ne trebate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju