Čak i kada mislite da ste sve očistili, uvijek postoje ona skrivena mjesta na koja jednostavno zaboravite. Spremate li se za generalku, obratite pozornost i na ova četiri.

Galerija Ne zaboravite na talog između pločica Metalni elementi pridonijet će monokromatskom izgledu kupaonice Kupaonicu možete ukrasiti biljkama +5 Ne zaboravite očistiti tepih jednom godišnje  

TALOG IZMEĐU PLOČICA

U prostoru između pločica nakuplja se talog koji je teško ukloniti uobičajenim pranjem poda krpom. Upravo zbog toga što čišćenje fuga zahtijeva dodatan napor i vrijeme, odbijamo ih očistiti čak i prilikom generalki. Pod je često najprljavije mjesto u našem domu, stoga ga s vremena na vrijeme treba dobro očistiti. U čišćenju tvrdokornih taloga između pločica poslužite se sredstvom za čišćenje fuga koje će vam uvelike olakšati posao, a ono koje domaćice hvale možete pronaći u Lidlu.

ODVOD

Odvodi i rubovi sudopera na kuhinjskom elementu savršeni su za nakupljanje prljavštine, stoga ih je važno dobro očistiti. Pomiješajte sredstvo za čišćenje s toplom vodom te ulijte u odvod, pričekajte nekoliko minuta pa se poslužite starom četkicom za zube kako biste temeljito očistili rubove.

UNUTRAŠNJOST PERILICE ZA RUBLJE

U mnogim kućanstvima perilica za rublje radi svakodnevno i upravo se zbog toga u njoj lako talože nečistoće. Glavni pokazatelj da je krajnje vrijeme za čišćenje jest neugodan miris koji proizlazi iz nje. Filter biste trebali čistiti jednom mjesečno, kao i posudu za deterdžent, dok bubanj i češće. Sa sredstvom za održavanje perilice rublje možete očistiti kompletan uređaj u tren oka.

PODRUČJE OKO ŠKOLJKE

Školjku biste trebali temeljito očistiti jednom tjedno. Jednako je važno oprati unutrašnjost školjke kao i vanjski dio te područje okolo nje. Najprljavije je mjesto u kupaonici pod jer odmah nakon što ga očistite na njemu može biti oko tisuću bakterija po četvornom centimetru. Kako biste uživali u čistoj i svježoj kupaonici, neka vam uz ruku uvijek budu maramice za čišćenje WC-a.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju