Vjenčani prsten izgledat će još divnije na vašoj ruci ako imate lijepo uređene nokte. A da bi vaši nokti izgledali tip top i izazivali divljenje dok pokazujete vjenčani prsten, pomoći će vam iduće tri ideje za savršenu manikuru za mladenke

Uz biranje savršene vjenčanice, frizure, nakita i buketa za vjenčanje, mladenka pažnju mora posvetiti i uređenju noktiju jer vjenčani prsten zaslužuje besprijekorno uređene nokte, zar ne?

S obzirom da je riječ o jednom od najvažnijih dana u vašem životu, najbolje ćete napraviti ako manikuru prepustite stručnjacima u kozmetičkom salonu.

Da bi vaši nokti izgledali tip top i izazivali divljenje dok pokazujete vjenčani prsten, pomoći će vam iduće tri ideje za savršenu manikuru za mladenke

Uz iduća 3 savjeta svaka mladenka može imati najljepše uređene nokte kojima će se svi diviti:

1. Mladenke većinom biraju nježnije boje lakova za nokte, poput mliječnih i vječnih ružičastih nijansi.

Ima i onih malo hrabrijih koje se odluče za na primjer crveni lak koji jako lijepo izgleda na uredne kratke nokte te uz neki drugi crveni detalj na mladenki, primjerice ruž za usne ili vjenčani buket, kaže kozmetičarka Blaženka Gusić.

Najvažniji preduvjet za lijepo uređene nokte mladenke, dodaje Blaženka, je da nokti nisu izgriženi. Dužinu noktiju nije bitna, odnosno nokti mogu biti i kratki da bi izgledali lijepo i profinjeno.

2. Želite li ipak duge nokte za dan vjenčanja, produžiti ih možete gelom.

Produživanje noktiju gelom preporučuje se ako mladenka želi francusku manikuru (bijeli vrh noktiju pa preko mliječni lak) jer takva vrsta manikure bolje izgleda na duže nokte. Nokti se dodatno mogu ukrasiti sa sitnim cirkonima, a posebno će efektno izgledati ako se cirkoni stave samo na lijevi prstenjak na koje se nosi vjenčani prsten, ističe Blaženka. Manikuru gelom napravite dan ili dva prije vjenčanja kako bi bila friška i kako biste izbjegli bilo kakvu mogućnost da se gel ošteti.

3. Želite li pak najpostojaniju varijantu laka za nokte, možete izabrati trajni lak koji drži do dva tjedna.

Kvalitetan trajni lak ne uništava nokte, a izgleda prirodno i lijepo, dodaje Blaženka Gusić, kozmetičarka iz kozmetičkog salona "Lira".

Kakvu ćete boju laka izabrati, ovisi i o tome kakve je nijanse vjenčanica. Kao što ćete isprobati više vjenčanica, isto tako isprobajte i više boja lakova kako biste izabrali onu najbolju. određen boje lakova za nokte izgledaju bolje na različitim tonovima kože. Na primjer, imate li maslinastu put, isprobajte crveni lak boje maka s plavim podtonovima koji će izgledati bolje nego ružičasti lak. Pročitajte i 10 trikova s kojima će lak na noktima potrajati nekoliko tjedana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju