Planiranje vjenčanja donosi i puno stresa, može doći i do razmirica, a takvo negativno iskustvo sa svojim prijateljicama koje su joj trebale biti desna ruka na vjenčanju, imala je jedna mladenka koja je svoju priču podijelila na internetu

Anonimna mladenka našla se u velikoj dilemi nakon što je saznala da se njenim prijateljicama koje je izabrala za djeveruše uopće ne sviđaju haljine koje bi trebale nositi na vjenčanju i da im je već dosta planiranja vjenčanja. Uzrujana mladenka otkrila je svoju priču i zamolila druge za savjet što da napravi:

Anonimna mladenka našla se u velikoj dilemi nakon što je saznala da se njenim prijateljicama koje je izabrala za djeveruše uopće ne sviđaju haljine koje bi trebale nositi na vjenčanju

Udajem se idućeg proljeća i otkako sam se zaručila ovoga ljeta, puna uzbuđenja planiram vjenčanje. Izabrala sam djeveruše, tri moje najbliže prijateljice i zaručnikovu sestru i drage volje su mi pomagale u donošenju nekih odluka – ili sam barem tako mislila.

Neki dan pročitala sam mail u kojem sam slučajno bila stavljana u cc, u kojem su se moje djeveruše dopisivale o tome kako mrze haljine koje sam im izabrala i kako im je već dosta moga vjenčanja. Jedina osoba koja se pokušavala zauzeti za mene bila je sestra moga zaručnika.

Nisam se uopće čula s prijateljicama otkad sam pročitala mail i ne znam znaju li da sam ga pročitala.
Razmišljam o tome da im kažem da ih više ne trebam za djeveruše, osim zaručnikove sestre, ali moj partner misli da bih trebala sjesti s njima i reći im koliko su me uzrujale. Mislim da bi one same trebale odlučiti žele li popraviti stvar – što vi mislite da bih trebala napraviti? Molim vas, pomozite!Mladenki, čiju je dilemu objavio portal Woman's Own, druge žene pokušale su pomoći i dale joj iduće savjete:

Dala bih im do znanja da su oslobođene svih dužnosti ako tako žele... Na svoj poseban dan imaj pored sebe samo ljude kojima je stvarno stalo do tebe. Neka budu samo gošće, savjetovala je Louise.

Ankete

(6157) Što biste vi napravili da ste na mjestu ove mladenke?

rezultati povratak glasova879
rezultati


Isprintaj mailove, pošalji ih prijateljicama i pitaj ih žele li razgovarate o tome. Naravno da neće željeti jer će ih biti previše sram što su ulovljene, a to će te spasiti od bilo kakvih uznemiravajućih rasprava s njima i dozvoliti ti da uživaš u svom danu ne brinući o tome što one misle. Prave prijateljice ne bi govorile ružno o tebi niti te ogovarale nego bi ti otvoreno rekle ako ih nešto smeta. Uzmi za djeverušu zaručnikovu sestru i uživaj u svom danu,
poručila je Nita.

Nažalost, neki ljudi zaborave da je to mladenkin i mladoženjin dan. Triput sam bila djeveruša i kuma, nosila haljine koje nisu pasale mom tenu, nisu bile po mom ukusu, ali nisam ja bila važna! Zato sam jednostavno nosila te haljine i uživala u tom danu. Ako već sada toliko prigovaraju, rekla bih im da više nisu potrebne i držala se zaručnikove sestre. Djeveruše bi trebale biti podrška i pomoć mladenki, a ne je uzrujavati, komentirala je Melissa. Pročitajte i priču mladenke koja je doživjela svoju najgoru noćnu moru na vjenčanju.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju