Na netom završenom Cro A Porteru tijekom četiri dana kolekcije je pokazalo 27 dizajnera među kojima su se uz poznata renomirana imena predstavile i nove mlade nade domaćeg dizajna. Zajednička poveznica svih bilo je slavljenje ženstvenosti i ženske siluete koja se najbolje očitovala kroz maštovite krojeve haljina kojima ćemo teško odoljevati

Miljenica estradnih zvijezda dizajnerica Matija Vuica ostala je dosljedna sebi u neiscrpnoj igri sa romantičnim haljinama koje je ovoga puta predstavila u isključivo ledeno bijeloj boji.
Njezina žena-diva je samozatajno umotana u čipku i svilu, dok je ženstvenost istaknuta pripijenim, transparentnim momentima i ukrasnim detaljima.

Dizajneri su na pisti Cro A Portera pokazali haljine koje svojim maštovitim krojevima i izborom materijala slave ženstvenost

>>Štikle s domaćim potpisom spremne za najglamurozije haljine

Boris Pavlin ime je koje iz sezone u sezonu oduševljava jedinstvenošću svog rada u Hrvatskoj, a okosnica 17. samostalne kolekcije predstavljene na Cro A Porteru bile su haljine inspirirane krhkom, gotovo eteričnom siluetom u nježnim nijansama ružičaste, vanilije i bijele koje mogu zamijeniti i najromantičnije vjenčanice.

>>Boris Pavlin: Haljine koje mogu konkurirati najnježnijoj vjenčanici

Riječki dizajner Juraj Zigman ponovno je iznenadio razigranošću boja i dizajna kolekcije nadahnute etnom. Snažno šarenilo i maštoviti print dizajner je uklopio na prepoznatljive konstrukcije sazdane od trakica materijala implementiranih na krojeve haljina koje pozivaju na ljeto.

Mladi dizajnerski dvojac Timy Šarec i Ivan Badanjak koji se krije iza imena Vain predstavili su svoju prvu kolekciju inspiriranu samopuzdanim seksi divama. Mini crne haljine sa mrežastim i prozirnim detaljima koje prate liniju tijela stvorene su za sve dame željne mode hrabrijeg prizvuka.

Linea Exclusive ostala je vjerna ženstvenim kreacijama no ovoga puta ženska silueta kao vječna inspiracija renomirane modne kuće bila je istaknuta pripijenim kreacijama haljina čiji su seksepil naglasili mrežasti materijali i prorezi.
Narančasta, žuta i ružičasta boja haljina našla se uz bok onim zagasitijim namećući se kao idealan izbor za svečane prilike.

Odabrali smo deset haljina koje svojim maštovitim krojevima i izborom materijala slave ženstvenost i kojima će biti teško odoljeti.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju