Kao i svaku sezonu ovu su obilježili modni trendovi od glave do pete. Iako ih najčešće objeručke prihvaćamo nekih smo se doista zasitili te su postali dosadni, a neki nikada nisu niti zaslužili biti uvršteni u trendovi. Donosimo listu od 10 ljetnih trendova kojima doista trebamo reći zbogom

1. Loša ombre frizura
Popularna ombre frizura, odnosno boja kose koja od tamnog korijena postepeno prelazi u smeđu vlas svidjela nam se na prvu, no onda su je počeli zlorabiti te je u nekim varijantama počela izgledati kao jako loš izrast ili pak s prevelikom razlikom u nijansama frizura kao za maškare.

Iako djeluju kao elegantne štikle 'skrivene' platforme nogu čine glomaznom bez obzira na masku u koju su kamuflirane

2. Lažne štikle
S obzirom da ovaj trend nikada nije u potpunosti zaživio vrijeme je da lagano nestane. Osim što izgledaju neobično i napadno ove lažne štikle bez potpetice nisu pretjerano udobne, niti pouzdane, a to posebno vrijedi za jeftine verzije koje mogu biti i opasne.

3. Sjenila u duginim bojama
Za profil fotografiju na vašoj društvenoj mreži izgledati će savršeno, ali uživo efekt je potpuno drugačiji. Sjenila žarkih boja iskombinirana u jedan make-up u svakoj situaciji izgledaju prenapadno pa bi bilo najbolje da ostane kao lijepa uspomena na vašim umjetničkim fotkama.

>> 6 modnih komada spremnih za mirovinu

4. Hippy trake za kosu
Morate priznati kako ovaj trend rijetko kome dobro pristaje, a s obzirom da je vrhunac imao u ludim sedamdesetima njegovo vrijeme je konačno gortovo. Spremite trakice uladicu i inspiraciju pronađite u nekom drugom modnom dodatku.

Popularna ombre frizura svidjela nam se na prvu, no onda su je počeli zlorabiti te je u nekim varijantama počela izgledati kao jako loš izrast

5. Motiv lubanje
Iako su uvijek bile dio heavy metal modnog izričaja motiv mrtvačke glave, odnosno lubanje još prije nekoliko godina postao je komercijalan zahvaljujući Alexsanderu McQueenu. Vraćao se i ponovno nestajao nekoliko puta, a sada nam ga je već stvarno dosta.

>> 4 modna komada koje muškarci preziru

6. Skrivene platforme
Iako djeluju kao elegantne štikle 'skrivene' platforme nogu čine glomaznom bez obzira na masku u koju su kamuflirane. Klasične platforme su udobne i doista ih volimo, a isto vrijedi i za elegantne štikle.

7. Pretjerana stiletto pedikura
Nakinđureni i špičasti nokti prepuni uzoraka, boja, šljokica, cirkona i ostalih dodataka ne izgledaju lijepo ni elegantno, ali niti otkačeno. Oni su jednestavno pretjerani i vrijeme je da im kažemo zbogom!

8. Tajice kao hlače
Iako ih obožavamo, udobne su i mogu se kombinirati uz razne krpice ali upamtite sljedeće: Tajice nikada nisu niti će biti hlače. Njihovo mjesto je ispod minice, kratkih hlačica ili haljine, a gornji dio bi uvijek i zauvijek trebao ostati skriven od očiju javnosti.

9. Bandage haljina
Iako smo ih doista voljeli, posebno kada su nam pod etiketom Herver Legere bile nedostižne, danas kada se prodaju na svakom koraku te kada su od elegantnih haljina napredovale u šarene, kričave, prekratke ili preuske kreacije vrijeme je za mirovinu.

10. Izbrijana glava - duga kosa
Ova frizura do sada se poput feniksa podizala iz pepela nekoliko puta i sada je konačno vrijeme za mirovinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju