Velika aukcija u Londonu naziva 'Fit for a Princess' okupila je brojne obožavatelje lika i djela princeze Diane koja je svijet napustila 31. kolovoza 1997.godine. Deset princezinih haljina u kojima je zasluženo nosila titulu ikone stila prodane su na velikoj aukciji za više od 8 milijuna kuna

10 Dianinih haljina od kojih je svaka obilježila dijelić povijesti prodane su za 8 miljuna kuna

Haljine u kojima je princeza Diana obavljala brojne dužnosti tijekom svog mandata prodane su na velikoj aukciji u Londonu.

Među svečanim haljinama najvišu cijenu od čak 2 milijuna i 125 tisuća kuna postigla je legendarna haljina Victora Edelsteina koju je Diana nosila tijekom bala u Bijeloj kući 1985. godine.

>>Princeza Diana se i danas dobro prodaje

>Poznatu dugačku baršunastu tamno plavu 'Travoltinu' haljinu koja je svoj naziv dobila po čarobnom trenutku plesnog zanosa princeze i glumca Johna Travolte kupio je britanski biznismen kao iznenađenje za suprugu.

>>Španjolska Diana: Zakovice za profinjenu princezu

Sveukupno deset Dianinih haljina, od kojih je svaka obilježila dijelić povijesti, prodane su za ukupno osam miljuna kuna. Ponude su stizale iz Australije i SAD-a, a dvije haljine kupio je britanski muzej u kojem će ostavština nezaboravne princeze biti i najbolje očuvana.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju