Kako odabrati savršenu vjenčanicu pitanje je na koje vam nitko ne može dati odgovor, jer vrlo je važno da haljina u kojoj ćete reći sudbonosno DA bude ona u kojoj se osjećate ugodno i opušteno. Doznajte kakve materijali i krojevi haljina su in te što su nam pripremili poznati brendovi vjenčanica za 2013. godinu

Svi koji su kroz to prošli jako dobro znaju koliko je truda i vremena potrebno za organizaciju vjenčanja iz snova. Te slatke muke o kojima sanja većina žena započinju s odabirom vjenčanice koja za taj poseban dan u životu mora biti savršena.

>> Pristupačne i drugačije: Vjenčanice s domaćim potpisom

No, baš poput žena, svaka vjenčanica ima svoj karakter te najbolje opisuje osobu koja je nosi zato je vrlo važno da izaberete vjenčanicu u kojoj se najbolje osjećate ne vodeći se isključivo trendovima i mišljenjem prijateljica.

>> 4 stila cipela za vjenčanje o kojima maštaju mladenke

Upravo zbog toga poznati svjetski brendovi svake nam godine ponude nove kolekcije haljina koje sa sobom donose nove trendove boja, materijala i uzoraka.

Važno je da izaberete vjenčanicu u kojoj se najbolje osjećate ne vodeći se isključivo trendovima i mišljenjem prijateljica

>> 10 najotkačenijih fotografija s vjenčanja

'Stil vjenčanice ovisi o osobnosti svaka mladenke. Za romantične mladenke prednost dajemo voluminoznim haljinama izrađenim od luksuzne čipke i bogatog tila.

Za mladenke koje vole jednostavne linije vjenčanica preporučamo kombinaciju sirena kroja i jednostavne A linije s posebnim naglaskom na stražnji dio haljine kao što su otvorena leđa.' objašnjava Biljana Plisko, vlasnica salona vjenčanica Biba iz Pule.

>> Doznajte recept za jeftino i lijepo vjenčanje

Biljana dodaje kako su ove godine materijali poput izvezene čipke ukrašene Swarovski kristalima, plisiranog tila, sjajnog i mat organdija pravi hit.

A kada su u pitanju kristali oni su ove godine nezaobilazni detalj koji se može kombinirati na haljini, rukavicama, oko vrata pa čak i u kosi u obliku zavodljivih kopči i ukosnica.

'Cijena najma vjenčanica vrlo je širokog raspona te se kreće od 2.000 pa sve do 11.000 kuna' dodaje vlasnica salona.

Kako bi vam olakšali potragu i dali vam nekoliko ideja donosimo 15 različitih modela koje su za 2013. godinu predstavili najpopularniji brendovi vjenčanica koje možete pronaći u hrvatskim salonima vjenčanica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju