Jason Wu, jedan od omiljenih dizajnera američke prve dame predstavio je modele za sljedeću jesen/zimu. Njegovu su reviju inspiriranu europskim kontinentom prije svega obilježile kreacije inspirirane Versailleom i zvukovima britanskog rocka uz glazbu sve popularnijih 'White Liesa'

Zahvaljujući modnoj otvorenosti američke prve dame Michelle Obame, mnogi mladi dizajneri su bez predrasuda pozvani u Bijelu kuću.

Preko svojih kreacija predstavili su etnološku raznolikost SAD, ali i zavidnu zanatsku umješnost koja ne bi posramila niti njihove etablirane kolege.

Svoj proboj je upravo na taj način ostvario 27 godina star Jason Wu, čiju je čipkastu haljinu gospođa Obama izabrala za inauguracijski bal. Od tada mladi dizajner živi američki san u kojem se njegove kreacije prodaju u 130 trgovina širom svijeta.

Njegov se talent u punoj raskoši pokazao i na tjednu mode u New Yorku za koji je dizajnirao kolekciju za sezonu jesen/zima. Inspiriran kraljevskom palačom Versailleom, odnosno fotografijama njegove obnove na kojima se suprotstavlja arhitektonska raskoš i restauratorska prljavština.

>> Michelle Obama u 'H&M' haljini za 200 kuna

>> FOTO: Štikle od kojih će se i muškarcima zavrtjeti u glavi

Barokne vinjete i ukrasi od čak 15 vrste čipke te kristalića koji su poput krijesnica obasjali jednostavne strukirane haljine, toalete raskošnih krojeva učinili su kao stvorenim za tijelo najviše iščekivane dame na balu ili barem prijemu obilježenom luksuzom i tradicijom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju