Vrhunski frizerski stilisti L'Oreal Professionnell tima oblikovali su kreacije za kosu na aktualnom pariškom tjednu mode za jesen/zimu 2013. Donosimo vam 3 frizure predstavljene na revijama koje su oduševile svjetsku modnu metropolu uz detaljni postupak oblikovanja korak po korak

Odile Gilbert za Alexis Mabille
Nakon 35 godina u ovom poslu, djevojka koja je počela na showu Johna Galliana, sada vlada modnim svijetom. Za ovu je reviju radila s timom od devet frizera, ali Odile je dala završeni dodri svakom od 28 modela. 'Glava izgleda prilično malo, ali tijekom zime, kada smo u teškim kaputima, kapama i XL šalovima, ne želite da vam glava izgleda veliko.'

SATIN SLEEK
Kako biste zalizali kosu unatrag, morate začešljati kosu što je bliže moguće tjemenu i upotrijebiti styling proizvod koji će kosu držati na mjestu. Cilj je zadržati obli oblik glave, a kosu zdravom i sjajnom!

Savjeti za postizanje looka:
1.Obložite dužine. Za savršeno zaglađene rezultate, nanesite sprej za kosu na svaka dva do tri pramena. Osim što će učvrstiti kosu, pripremit će i preostale pramenove.

>> 3 bezvremenske frizure po uzoru na retro dive

2. Upotrijebite odgovarajuću gumicu. Kopirajte stručnjake, i izaberite elastičnu vrpcu koju možete zavezati u čvor, radije nego klasičnu gumicu za kosu koja lomi kosu i kvari cjelokupni
dojam.

3. Osigurajte da kosa zadrži zaglađeni look kroz duži period.
Nakon što ste napravili dvostruku razdjeljak povucite dužine kose s obje strane uha u XS konjski rep.

Korak po korak
1. Zagladite Steampod serumom. S novom generacijom Steampod pegle i seruma koji sprečavaju isušavanje kose, vlakno je zaglađeno i dovedeno do savršenstva u jednom potezu.

2. Učvrstite s Tecni.art Fix Design:
'Kako biste postigli savršeni zaglađeni look, potreban vam je styling proizvod koji ne ostavlja talog, ali drži kosu na mjestu', objašnjava Odile Gilbert.

3. Pružite sjaj s Infinium lakom: Osim što osigurava da frizura ostane na mjestu, pruža kosi nevjerojatan sjaj bez da je pretjerano ukruti.

James Pecis za Véronique Leroy
Tehnike backstagea nisu strane Jamesu Pecisu koji je odavno u svijetu mode. Ove sezone nadgledao je 22 showa. Na reviji Véronique Leroy ističe se trend kratke kose.

DJEČAČKA FRIZURA
'Kako bi kosa izgledala naelektrizirano trebate se potruditi. Učinak kao da ste protrljali balon po kosi. To će vam omogućiti pažljivo češljanje i styling proizvodi'

Savjeti za postizanje looka:
'Kako bi kosa izgledala naelektrizirano trebate se potruditi. Učinak kao da ste protrljali balon po kosi. To će vam omogućiti pažljivo češljanje i styling proizvodi'

Ključno je češljanje tankim češljem koji će stvoriti učinak naelektriziranosti koji se tada popravlja peglom za kosu

>> 4 poznate frizure na nov način

Stvorite iluziju XS glave. Odvojite kosu na zatiljku, zatim ih prekrižite i spojite iznad uha.

Kako biste učvrstili kosu, upotrijebite gumicu za kosu iste boje kao što je kosa.

Korak po korak:
1. Osigurajte teksturu pomoću Tecni.art Super Dust pudera: nanesite ga na kosu prije češljanja. Povećat će volumen i učvrstiti kosu.

2. Stvorite mat efekt s Tecni.art Fresh Dust šamponom: 'Nanesite ga na dužine i vrhove kako biste postigli željeni učinak.'

3. Učvrstite s Infinium lakom: učvrstit će vašu frizuru bez da dodatno oteža kosu.

Donosimo vam 3 frizure s revija tjedna mode za jesen/zimu 2013. u Parizu


Anthony Turner za Anthony Vaccarello
Anthony Vaccarello želio je nešto mladenački i punk, s duhom seksepila, kako bi svojim kreacijama pružio senzualnost', objašnjava Anthony Turner.

Stoga je punđa 'dan nakon neprospavane noći' bila logičan izbor. Visoki konjski rep od kojeg je napravljena jednostavna, brza punđa s laganim loknama koje vire van za učinak 'nepotpune kontrole'.

Nakon postizanja maksimalnog mat efekta kosu začešljava u nesavršen konjski rep, savija ga u punđu, stavlja ukosnicu te iz nje izvlači samo jedan pramen kose kako bi dao dojam anđeoske kose koja omekšava punk look modela.


THE FUZZY BUN
Kako bismo postigli mat efekt, moramo odstraniti svaki sjaj iz kose. Eliminirat ćemo svaki masni trag s vlasišta i sjaj s kose kako bismo kosi pružili sirovi look.

Savjeti za postizanje looka
Radite vršcima prstiju. Za prirodan rezultat i efekt punđe 'dan nakon' nisu vam potrebni ni češalj ni četka. Otpetljajte dužine kose prstima, povucite kosu prema natrag te je stisnite među dlanovima.

Pomiješajte dva styling proizvoda. Pružite svojoj kosi mat efekt bez da je otežate koristeći Tecni.art Volume Architect i pjenu Snow Mousse. Osušite kosu kako biste podigli vrhove.

Napravite konjski rep.
Punđa će biti jednakomjerna ako na početku napravite konjski rep. Rep smjestite na sredinu zatiljka kako ne bi bio previsok. Ovijte rep oko gumice kako biste stvorili čvor.

Korak po korak:
1. Pružite volumen s Tecni.art Snow Mousse pjenom:
Nanesite je na dužine i osušite sušilom kako biste postigli dodatni volumen.

2. Stvorite mat teksturu s Tecni.art Fresh Dust šamponom:
Ovaj suhi šampon eliminirat će sve tragove sjaja i očvrsnuti kosu.

3. Fiksirajte s Infinium lakom za kosu:
Nanijeti na kraju kako biste zadržali razbarušeni učinak punđe.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju