Frizura je pšonekad zadnja stvar na koju mislimo ujutro kad se spremamo za posao. No uz našu pomoć u desetak minuta možete napraviti frizuru koja će vašem licu dati novi sjaj. Srećko Stamenković, profesionalac za njegu kose i stručni suradnik La Femme festivala, prvog festivala rezerviranog isključivo za žene, otkriva vam nekoliko jednostavnih frizura za uspješan početak dana

1. Elegancija s razigranim detaljem
1. Za početak vam treba ravna kosa tako da ako imate prirodno valovitu kosu, posegnite za peglom. Navlažite kosu, posebno na vrhovima.

2. Odijelite dio kose i pažljivo vucite korak po korak sve do vrhova, zatim stanite, zagrijte i pustite. Kada se pramen ohladi povucite ga prstima od početka pramena do vrha kako bi se kutikula kose potpuno zatvorila i toplina ostala u kosi. Nastavite pramen po pramen.

3. Kada dođete do vrha glave vucite od čela prema zatiljku, a zatim odredite stranu kose. Kad izravnate kosu ispletite pletenicu s jedne strane od čela do uha. Jednostavno isprepletite tri kraka neobavezno, zavežite i stavite iza uha.

Uz pomalo strogu i elegantnu ravnu kosu, opuštena pletenica dat će vam svakako dozu mladenačkog duha.
 


2. Kovrče u tren oka

Želite li ležerne kovrče ispletite riblju kost po cijeloj glavi ili jednostavno jednu pletenicu od vlažne kose i ostavite da se osuši.

Kada je otpletete dobit ćete prirodni efekt kovrči i ležeran, ali uredan izgled. Ako imate nešto više vremena, možete također pokušati i sa papilotama, ili takozvanim 'crvićima'. Umotavajte odijeljeni pramen po pramen okomito spiralno od vrhova do glave. Zatim savinite krajeve papilotni.

Dovoljno je da uzmete nekoliko pramenova s jedne i druge strane glave i omotate. Važno je da kosa bude dobro prosušena i raščešljana. Stavite malo pjene dok kosa ne primi oblik. Ostavite tako dok obavljate druge poslove. Kada ih skinete spustite glavu i protresite prstima.

3. Ležerna pundža
1. Raščešljajte kosu i potom odredite stranu na kojoj obično prebacujete kosu, zatim razdvojite lijevu stranu pramena od desne i isprepletite na zatiljku glave. Spustite niže, ali pripazite na profil. Nakon toga isprepletite pramenove u čvor.

2. Dobit ćete dva snopa kose od kojih ćete umotati svaki pramen u vrtuljak (spiralno) kako biste mogli lakše umotati u krug. Pričvrstite špangicama i po želji učvrstite lakom.

A sve o ostalim tajnama dobrih frizura možete čuti od 10. do 13. travnja na prvom regionalnom festivalu za žene La Femme u Dubrovniku. Više informacija o cijenama, paketima i programu pogledajte na www.lafemmefest.com ili na službenim stranicama partner agencije Atlas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju