Koža nije jedina kojoj treba zaštita od štetnog sunčevog zračenja i vanjskih utjecaja koje donosi ljeto. Kako biste očuvali kosu lijepom, sjajnom i zdravom tijekom ljetnih mjeseci potrebno ju je brižljivo njegovati i štititi

Kosu je tijekom ljeta potrebno intenzivno hraniti i hidratizirati te ju pripremiti za izlaganje vanjskim utjecajima koje donosi ljeto poput sunca, soli, klora i pijeska.

>> Mali vodič za zdravo sunčanje

Nakon izlaganja suncu, kosa često mijenja boju, isušuje se i izgleda oštećeno. Kako za kožu, tako je sunce štetno i za kosu jer uzrokuje:
- oštećenje vlakna
- dehidrataciju kose
- gubitak boje
- gubitak sjaja
- osjetljivost kose i vlasišta

Kosu je tijekom ljeta potrebno štiti ne samo na morskim destinacijama već i u gradu.

>> Kosa iz snova: Tehnike koje si možete priuštiti

Što je potrebno obaviti prije odlaska na ljetovanje?
Kosa na suncu brzo gubi vlagu te postaje suha i lomljiva stoga ju je potrebno njegovati preparatima koji sadrže obilje hidratantnih i hranjivih sastojaka koji će joj podariti sjaj, ljepotu i zdrav izgled.

Planirate li bojiti kosu ili raditi pramenove, to nikako nemojte učiniti neposredno prije odlaska na odmor. Kosa tretirana bojom izložena sunčevim zrakama je dodatno osjetljiva te zahtjeva posebnu njegu.

'Nekoliko dana prije odlaska na odmor obavezno ošišajte vrhove, tako ćete se riješiti ispucanih i oštećenih vrhova prije nego ih sunce dodatno ošteti', savjet je Nikoline Kisić Mamić iz salona Ruža Kerastase.

Zaštita i njega ključna je za zdravlje i ljepotu kose tijekom cijele godine, a posebnu tijekom ljetnih mjeseci kada je kosu potrebno dodatno zaštiti posebnim linijama proizvoda.

Kerastase daruje čitateljice portala Zadovoljna.hr proizvodima iz linije Soleil koja odgovara potrebama zaštite kose od sunca, te njegovanju suncem oslabljene i oštećene kose. Štite kosu od utjecaja sunca, soli i klorirane vode, njeguju i čuvaju vlagu u kosi. Proizvodi čuvaju sjaj boje i sjaj vlakna te posebno njeguju obojenu kosu, a stižu na adrese Ivane Ščetarić, Marine Dubravčić i Božene Kovačić.

Kupka za njegu obojene i suncem oštećene kose Bain Apès Soleil kosi vraća vlažnost koju je izgubila zbog utjecaja UV zraka, soli ili klorirane vode. Uspostavlja ravnotežu rada vlasišta, te kosi vraća lakoću, podatnost i dugotrajan sjaj.

Hranjiva maska za obojenu i oslabljenu kosu Masque UV Défense Active nakon izlaganja suncu koja štiti kosu od štetnog utjecaja sunca. Kosa postaje meka, sjajna, ojačana i nahranjena.

Zaštitno suho ulje za senzibiliziranu kosu Huile Céleste pruža optimalnu zaštitu od UV zraka, pruža ljetni efekt glamura sa sjajnim šljokicama i svježim, voćnim mirisom i sprečava isušivanje kose, pružajući kosi sjaj i blistavost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju