Tek je desetak minuta potrebno da svakodnevnu frizuru oživite ležernim kovrčama ili 'naelektriziranim' valovima. U tome će vam pomoći uvijači za kosu različitih namjena i istih pravila korištenja kojih se moramo pridržavati za postizanje najboljeg dojma

Frizure izlaze iz mode i čekaju svoj ponovni red na popisu budućih trendova, ali bujna i raskošna kosa imperativ je poželjnog izgleda i želja gotovo svake žene.

>> 4 poznate frizure na nov način

Kako bismo je postigli prije svega je brinuti o njezinom zdravlju te uz redovita šišanja osigurati prehranu bogatu proteinima  (riba, piletina, mliječni proizvodi s malim postotkom masti), vitaminima skupine B (banane, smeđa riža), vitaminom A (citrusi, mrkva) željezom (čaj od koprive, mahunarke i cikla) i cinkom (koštunjavo voće).

>> Kako napraviti Carie kovrče?

Ali za posebnu bujnost te sve poželjnije frizure obogaćene kovrčama ili valovima različitih intenziteta pobrinut će se uvijači za kosu čija ponuda na tržištu omogućuje različite željene efekte.

Prije uvijanja kosu odvojite u pramenove te ih zaštitite sredstvom protiv oštećenja vlasi od visokih temperatura

Kako pripremiti i zaštiti kosu kod korištenja uvijača?
'Prije korištenja električnih uvijača za kosu ili pegle potrebno je dobro oprati i posušiti kosu i to tako je odignete od korijena kako bi se lakše postigao željeni volumen' savjetuje frizer stilist Nikolina Perković iz salona Nikas.

Prije uvijanja kosu odvojite u pramenove te ih zaštitite sredstvom protiv oštećenja vlasi od visokih temperatura. Počnite s kosom uz lice i to srednjim stupnjem zagrijanosti uvijača koje po potrebi možete povećati.

'Proizvod za zaštitu tzv. 'heat protector' koristimo kako bismo sačuvali vlagu u kosi te tako spriječili pucanje i oštećenja vlasi. Iz istog razloga ne bismo trebali pretjerivati s učestalošću korištenja elektronskih uvijača te ih ograničiti na 3 do 4 korištenja mjesečno.

Ukoliko kosa ipak izgubi na elasticitetu zbog oštećenih prirodnih proteina, potrebno ju je dobro nahraniti pakungom ili ampulama za njegu, dok će kod ispucane i lomljive kose najbolje rješenje ipak biti šišanje' dodaje Nikolina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju