Unatoč inovativnim i maštovitim paletama proizvoda dekorativne kozmetike brojne dame tijekom šminkanja rade greške kojima stvaraju suprotan efekt od željenog uljepšanog izgleda. Kako bi pravilno istaknuli lice i prirodnu ljepotu doveli do najviše točke savršenstva donosimo savjete kako izbjeći poteze koji narušavaju pravilno našminkano lice

1. Pogrešan puder
Jedna od najčešćih pogrešaka u šminkanju je odabir pogrešnog pudera. Jedna nijansa podloge za lice nikako se ne može koristiti tijekom čitave godine, jer ten ovisno o vanjskim faktorima mijenja svoju nijansu kojoj treba prilagoditi i puder.
Greška koja se često primjećuje na licima je pretamna nijansa pudera koja je posljedica pogrešnog testiranja odgovarajućeg tona. Kako bi je izbjegli, puder isprobajte direktno na licu, ne na ruci. Vidljiva crta nanesenog pudera također kvari dobro našminkano lice, a izbjeći ćete je razvlačenjem pudera po vratu.

>>Kako šminku prilagoditi vašem obliku očiju?

2. Krivo pozicionirano i prejako naneseno rumenilo
Rumenilo treba biti stopljeno s licem, a njegova osnovna funkcija da osvježi lice postiže se tanko nanesenim slojem od vrha jagodica prema rubovima sljepoočnica. Odgovarajuću nijansu najbolje je birati prema prirodnom rumenilu lica. Masnoj koži odgovaraju mat rumenila, a suhoj sjajne teksture koja koži daju zdrav izgled. Svijetlija rumenila su prigodna za večer, a mat za dan.

3. Nepravilno iscrtane obrve
Postoje tri osnovne točke koje su nam pokazatelj kako bi trebale izgledati savršene obrve koje možete sami označiti i time izbjeći prenaglašene i nepravilne lukove.
Uzmite olovku, okrenite vrh prema gore i naslonite je okomito uz najširi rub nosa. Točka iznad nosa početak je obrve, označite je olovkom. Na isti način olovku usmjerite od vrha nosa do vanjskog kuta oka. Točka iznad oka završetak je obrve. Jednakim potezom olovku usmjerite od vrha nosa, do sredine oka. Najviša točka iznad oka na gornjem rubu obrve sredina je obrve. Nakon što ste označili tri referentne točke, tvrdom olovkom, nijansu svjetlijom od prirodne boje ispunite obrvu laganim sjenčanjem prema zadanim točkama.

4. Neispravno nanošenje sjenila za oči
Većina vizažista slaže se kako prilikom odabira sjenila za oči treba prije svega voditi računa o boji i obliku oka koje najbolje ističe spretno nijansirani kapak. Pravilo su uvijek tri nijanse iste boje koje se nanose na način da srednju nijansu stavite na kapak, svijetliju prema obrvi, a najtamniju prema trepavicama i vanjskom rubu kako bi oblikovali oko. Zemljane nijanse najsigurniji su odabir, dok plava sjenila treba prepustiti modelima u reklamnim kampanjama.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju