Jedna je od prvih stvari koje muškarci primjećuju na nježnijem spolu jer je kosa, simbol seksepila, senzualnosti i ženstvenosti. Stoga ne čudi da žene puno vremena provode brinući se o njoj i njegujući je raznim tretmanima kako bi ona bila što zdravija i ljepša

No, osim redovitih odlaska frizeru, maski i ostalih uobičajenih rituala, kosu možete održati zdravom i lijepom i na neke druge načine koja možda dosad niste probali. Jednostavni su, ne iziskuju puno vremena i novaca, a mogu vas potaknuti i da se počnite zdravije hraniti!

1. Osvježite boju čajem od kamilice
Kosu ste bojali prije nekoliko tjedana i boja je izgubila sjaj, a još nije vrijeme za novo bojanje? Osvježite boju čajem od kamilice. Namočite tri do četiri žlice kamilice u decilitru vode, ulijte ohlađeni čaj u bocu za špricanje i poprskajte po kosi. Za istu svrhu možete koristiti i limun, ali samo ako je vaša prirodna boja svjetlo plava. U suprotnom, kosamože postati narančasto žuta.

2. Jedite puno bjelančevina, vitamina i minerala
a zdravu i jaku kosu zaslužne su hranjive tvari koje se nalaze u vašem krvotoku, zato konzumirajte puno bjelančevina te osigurajte organizmu dovoljno vitamina i minerala.

3. Pravilno koristite proizvode
Način nanošenja proizvoda za volumen kose može uvelike utjecati na njen izgled. Prvo, koristite malu količinu proizvoda, ovisno o dužini kose, i nanesite ga ravnomjerno.

Koristite li sprej za kosu, držite bocu desetak centimetara od glave i nanesite ga dva do tri puta na vlažnu kosu. Zatim nagnite glavu prem dolje i našpricajte jednom u svaki kvadrat – sprijeda desno, sprijeda lijevo, straga desno i straga lijevo.

>> 5 lažnih mitova o kosi

>> 7 grešaka kojima nesvjesno štetimo kosu

Ako koristite gel ili pjenu, istrljajte grumen proizvoda među navlaženim dlanovima dok oba nisu jednako prekrivena (vlažne ruke osiguravaju da se proizvod primi za kosu, a ne ostane na dlanovima). Zatim nanesite na vlažnu kosu tako da je gnječite.

Imate li ravnu kosu, pročešljajte je, a ako je kovrčava nježno je motajte oko kažiprsta kako bi dobili uredne kovrče.

4. Korisite jastučnice od satena
Za lijepu kosu važno je i na čemu spavate. Pamučne jastučnice pregrube su i pojačavaju trenje pa je zamijenite onom od satena. Vaša kosa neće se više mrsiti, lomiti niti će slabiti dok spavate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju