Jedna je od prvih stvari koje muškarci primjećuju na nježnijem spolu jer je kosa, simbol seksepila, senzualnosti i ženstvenosti. Stoga ne čudi da žene puno vremena provode brinući se o njoj i njegujući je raznim tretmanima kako bi ona bila što zdravija i ljepša

No, osim redovitih odlaska frizeru, maski i ostalih uobičajenih rituala, kosu možete održati zdravom i lijepom i na neke druge načine koja možda dosad niste probali. Jednostavni su, ne iziskuju puno vremena i novaca, a mogu vas potaknuti i da se počnite zdravije hraniti!

1. Osvježite boju čajem od kamilice
Kosu ste bojali prije nekoliko tjedana i boja je izgubila sjaj, a još nije vrijeme za novo bojanje? Osvježite boju čajem od kamilice. Namočite tri do četiri žlice kamilice u decilitru vode, ulijte ohlađeni čaj u bocu za špricanje i poprskajte po kosi. Za istu svrhu možete koristiti i limun, ali samo ako je vaša prirodna boja svjetlo plava. U suprotnom, kosamože postati narančasto žuta.

2. Jedite puno bjelančevina, vitamina i minerala
a zdravu i jaku kosu zaslužne su hranjive tvari koje se nalaze u vašem krvotoku, zato konzumirajte puno bjelančevina te osigurajte organizmu dovoljno vitamina i minerala.

3. Pravilno koristite proizvode
Način nanošenja proizvoda za volumen kose može uvelike utjecati na njen izgled. Prvo, koristite malu količinu proizvoda, ovisno o dužini kose, i nanesite ga ravnomjerno.

Koristite li sprej za kosu, držite bocu desetak centimetara od glave i nanesite ga dva do tri puta na vlažnu kosu. Zatim nagnite glavu prem dolje i našpricajte jednom u svaki kvadrat – sprijeda desno, sprijeda lijevo, straga desno i straga lijevo.

>> 5 lažnih mitova o kosi

>> 7 grešaka kojima nesvjesno štetimo kosu

Ako koristite gel ili pjenu, istrljajte grumen proizvoda među navlaženim dlanovima dok oba nisu jednako prekrivena (vlažne ruke osiguravaju da se proizvod primi za kosu, a ne ostane na dlanovima). Zatim nanesite na vlažnu kosu tako da je gnječite.

Imate li ravnu kosu, pročešljajte je, a ako je kovrčava nježno je motajte oko kažiprsta kako bi dobili uredne kovrče.

4. Korisite jastučnice od satena
Za lijepu kosu važno je i na čemu spavate. Pamučne jastučnice pregrube su i pojačavaju trenje pa je zamijenite onom od satena. Vaša kosa neće se više mrsiti, lomiti niti će slabiti dok spavate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju