Iako mitovi o kosi koji sežu daleko u prošlost poput onog o pranju kose u hladnoj vodi za sjaj doista drže vodu postoje i oni koji su daleko od istine. Ako ste i vi jedna od onih koje su u nadi da na prirodan način postignu dobre rezultate posegnuli za ovim receptima vrijeme je da odustanete jer riječ je samo o pet lažnih mitova koji nikako ne drže vodu


1. MIT: Od limunovog soka će vam kosa postati plava
Bilo bi vrlo jednostavno da je istina i na taj bi način uštedjeli mnogo novaca ili vremena, ali jedino što od limuna možete dobiti je nijansu svjetlija kosa na nekim mjestima i mnogo kiselinom isušene kose.

2. MIT: Majoneza je dobra zamjena za regenerator za kosu
Namažete li majonezu na kosu kao prvo, ona će vrlo loše mirisati, a kao drugo vaša će kosa većinu vremena biti vrlo masna i to je to.

3. MIT: Češljanjem kosa raste brže i postaje gušća
Još jedna neistina. Prosječna kosa raste od 0,3 do 0,5 milimetara dnevno i češljanje nema ništa s tim. Želite li da vaša kosa izgleda punije i jače fokusirajte se na prehranu jer namirnice poput ribe, čistog mesa i jaja hrane vašu kosu. Izbjegavajte agresivne preparate za kosu, a kada je riječ o češljanju budite vrlo nježni.

4. MIT: Iščupate li sijedu vlas na njezinom će mjestu izrasti tri nove
Iako vam se čini istinitim, ali riječ je o još jednom lažnom mitu jer vlasi su potrebna tri mjeseca da probije skalp i vjerojatno još toliko da izraste do te duljine da je uopće primijetite. Jedino što čupanjem vlasi možete učiniti je oštetiti folikul i uzrokovati otpadanje kose.

>> 7 grešaka kojima nesvjesno štetimo kosi

>> Kako produžiti vijek trajanja boje na vašoj kosi

5. MIT: Ispucale vrhove kose moguće je izliječiti
Jedini način da izliječite ispucale vrhove je uz pomoć škara za šišanje. Preparati za 'popravak' ispucanih vrhova zapravo su privremeno rješenje, a ako ih ne odrežete oni će nastaviti pucati sve jače.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju