Koliko god si 'beauty' sna priuštili često se događa da jutarnji odraz u ogledalu priča posve drugačiju priču od naših očekivanja o izgledu nježnog odmornog lica. Naime vrećice ispod očiju, podočnjaci i spušteni kapci jutarnji su nemilosrdnici koji nam usporavaju odlazak iz kuće, no s nekim od trikova koje preporučuju vizažisti borba s umornim očima prestaje već nakon pola minute

1. Kamuflaža highlighterom
Koliko smo god u stanju puno povjerenje za prikrivanje sitnih nedostataka na licu dati korektoru i njemu je u 'kriznim' situacijama potrebna pomoć. Naime za detaljnije prikrivanje podočnjaka i za postizanje razbuđenog pogleda pomaže highlighter. Stoga ukoliko imate izražajne podočnjake, na njih nanesite korektor, a sjajni puder stavite na očne 'jastučiće', highlighter će reflektirati svjetlo i tamne kolutove učiniti manje uočljivima.

Bijela olovka u rubu kapka, bež sjenilo ispod obrve i maskara na donjim trepavicama skrenut će pažnju s naglašenih podočnjaka



2. Naglašene trepavice
Uredne i naglašene tepavice s lakoćom će skrenuti pažnju s umornih očiju. Prvi korak do zvjezdanog pogleda je uvijanje trepavica, prije nanošenja maskare trepavice uvijte prethodno sušilom zagrijanim uvijačem.

3. Igra sjenama uz crnu i bijelu olovku

Crnom olovkom iscrtajte crtu uz trepavice gornjeg kapka, za dodatno vizualno 'podignute' oči, iscrtajte i crtu prema gore. Za izražajniji pogled donji kapak obrubite kremastom bijelom olovkom, te je nanesite u tankom sloju u unutarnji kut gornjeg i donjeg kapka.

4. Sjenila za oči isključivo zemljanih nijansi
Kako bi oči izgledale veće i odmornije po kapku uz rub obrve nanesite sjenilo u bijeloj ili bež boji. Prijelaz iz svijetlijih nastavite za dva tona tamnijom nijansom u zemljanoj boji, svijetlo sjenilo nanesite na unutarnji dio gornjeg kapka, od trepavica do pregiba što će dodatno skrenuti pažnju s podočnjaka.

5. Istaknute obrve
Pažnju s tamnih kolutova ispod oka lako možete skrenuti ukoliko pažnju posvetite obrvama. Pomoću olovke za obrve ali u nijansi svijetlijoj od prirodne boje obrva popunite praznine, te kistom s malo sjenila nanesite tanki sloj preko obrva. Nakon što ste nanijeli sjenilo na obrve, uzmite četkicu i počešljajte obrve kako bi uklonili višak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju