Maskaru, rumenilo, sjajilo ili olovku za oči koristi gotovo svaka žena, a kako bi make-up bio savršen potrebno je iskustvo i spretna ruka. No postoje trikovi koje je lako naučiti. Kako bi vam olakšali posao donosimo 6 dekorativnih proizvoda koje može koristiti svaka žena

Proizvodi za ljepotu popularniji su nego ikad i vrlo je teško odabrati baš one koji će nam najbolje pristajati. No postoje oni univerzalni koji pristaju svima, plavušama, crnkama i brinetama, a lako ih je nanositi.

1. Tonirana krema ili blagi tekući puder
Iako se čini kako je pravi puder vrlo teško odabrati, igrajte na sigurno i odaberite onaj u boji vaše kože. Isto tako, vrlo je važno da bude lagan i prozračen jer je riječ o dnevnoj šminki. Ukoliko ne volite eksperimentirati radije odaberite toniranu kremu s kojom ne možete pogriješiti.

2. Olovka za usne boje mesa
Iako mnoge žene nemaju naviku nanositi olovku za usne, ona može biti vrlo zanimljiv detalj. Nježno ružičasta nijansa s primjesama svjetlo smeđe će naglasit diskretno vaše usne i dati im volumen.

Uz olovku možete kombinirati nježni ruž ili prozirno te blago tonirano sjajilo za usne. Boja ne smije biti puno tamnija od vaših usana.

3. Nježno roza sjajilo

Prozirno sjajilo nježno roze nijanse je savršen odabir za sve tipove usana. Ono može poslužiti za večernji izlazak, ali i za dnevnu kombinaciju jer s ovom bojom ne možete pretjerati, a vaše će usne doslovno zablistati.

4. Tamno smeđa olovka za oči
Iako većina žena najčešće koristi crnu olovku za oči, ona ponekad može izgledati prenapadno, posebno za dnevni look kao i za žene svjetlije puti i kose.

Smeđa nijansa olovke dovoljno je jaka za žene tamnije puti te istovremeno nije prenapadna za plavuše ili crvenokose. Olovku nanesite uz rub trepavica, tankom linijom koja se podebljava pri završetku oka. za kraj oči naglasite maskarom.

5. Zlatno i ljubičasto sjenilo
Ove dvije boje odgovaraju svim tipovima kože i kose. Zlatni i brončani tonovi vrlo su blagi i savršeno odgovaraju dnevnom make-upu, dok je zagasita ljubičasta idealna želite li ipak malo jače naglasiti svoj pogled.

6. Nježno ružičasto rumenilo
Kako bi lice izgledalo svježe i mladenački poslužite se trikom koji pristaje svim tipovima kože. Nježno rumenilo u ružičastoj nijansi nanesite na jagodice, ali pripazite da ne pretjerate. Izbjegavajte narančaste tonove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju