Svatko od nas najbolje zna što mu pristaje, ali poneki savjet uvijek dobro dođe, posebno kada je riječ o šminkanju. Upravo zbog toga vam donosimo nekoliko makeover savjeta koji će vas osvježiti u roku od pet minuta

Ruževi žarkih boja
Prekrasne žarke boje ruževa koje vidimo na usnama holivudskih ljepotica više ne moraju biti nedostižni jer i vaše usne mogu zablistati u trenu.

Olovka za rubove usana u boji ruža uvijek je dobro došla, no tajna se krije u nanošenju ruža za što je potrebno strpljenje. Nanesite ruž u tri sloja, ali između svakog napravite pauzu kako bi se ruž stigao upiti. Nakon toga višak ruža upijte papirnatom maramicom.

Rumenilo
Uz pomoć rumenila vaše će lice zablistati u trenu. Ako vam je lice puno svjetlije od tijela prije rumenila nanesite bronzer na područje ispod jagodične kosti pa sve do uha.

Rumenilom se nijansiraju jagodice i to od polovice oka kratkim potezima prema van. Ono mora biti u ružičastom tonu, a nikako u narančastom.

Naglasite obrve
Baš poput Scarlett Johansson i vi možete svoje lice naglasiti izraženim obrvama, a u tome će vam pomoći smeđa maskara ili tvrda olovka za obrve.

Koristite li maskaru prvo višak ostružite po rubu bočice, a zatim kratkim potezima pročešljajte obrve u smjeru njihova rasta. Olovka se nanosi također kratkim potezima, kao da crtate dlačice. Kako ne bi izgledale neprirodno, lagano ih pročešljajte.

Konjski rep sa stilom
S obzirom da je riječ o frizuri u trenu, rep je idealno rješenje. No i takva frizura može izgledati maštovito i elegantno.

Umjesto obične dosadne gumice za kosu pokušajte frizuru ukrasiti zanimljivom vrpcom za kosu. Prvo kosu zavežite običnom gumicom preko koje možete staviti širu ili užu vrpcu kakvu god poželite, a prijedlog je da ju ukomponirate uz odjeću.

Volumen kose
Želite li ipak imati raspuštenu kosu ili vaša dužina nije dovoljna za rep, najjednostavnije rješenje je naglašen profil. Sve što vam je potrebno je uski i gusti češalj.

Natapirajte kosu na tjemenu, posprejajte lakom i vrškom češlja lagano pročešljajte kosu. Takva frizura naglašenog volumena naglasit će lice i profil.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju