Želite li izgledati vitkije ne morate na rigorozne dijete već vam je potrebno samo malo truda. Frizura, obrve, nokti te pravi make up vaši su saveznici koji u trenu skidaju kile i oblikuju lice po vašoj želi

Dekolte, vrat i ramena
Popularni shimmer idealan je ljetni saveznik. Svjetlucavi prah ili kremu možete nanijeti na noge što će prikriti male nepravilnosti, ali naša preporuka je dekolte. Nanesite ga na ramena, vrat i grudi što će istaknuti ključne kosti i mišiće i vizualno izdužiti vaš vrat i zategnuti kožu.

>>Izgledajte mršavije bez vježbanja i dijeta

Lice
I oblik lica kao i sjene koje ono tvori uz pravi alat vam može pomoći da izgledate vitkije. Smećkasti prah nanosi se s kistom i to na područje ispod jagodične kosti i iznad vilice te na vrat, odnosno ispod ruba vilice. Tako ćete izdužiti lice, istaknuti jagodice i prikriti omraženi podbradak. Želite li vizualno suziti nos vrlo malo bronzera dugim potezima nanesite na vanjske rubove nosa.

>> Šminkom naglasite najveći adut na licu

Obrve
Pune i guste obrve itekako mogu naglasiti lice i istaknuti samo ono najbolje. Želite li vizualno suziti lice počupajte ih tako da početak obrva bude u ravnini nosa, a završetak lagano suzite čupkajući dlačice ispod obrve. Za rijetke obrve spas je tvrda, smeđa olovka idealna za popunjavanje praznina. Nanesite ju u kratkim potezima kao da crtate dlačice te na kraju 'počešljajte' četkicom.

Nokti
Iako zvuči neobično, ali lak za nokte može vizualno stanjiti i izdužiti ruke i noge. Sjajni lak u nekoj od nježnih nijansi boje pudera vaši je saveznik jer baš poput sandala boje pudera stapa se s kožom te izdužuju nogu i čine ju vizualno vitkijom. Imate li kratke i široke nožne prste nokat oblikujte ovalno, a ne ravno.

Kosa
Baš poput šminke i kosa, odnosno frizura može promijeniti oblik vašeg lica i stanjiti ga. Primjerice, frizura na stranu idealna je za okrugli oblik lica. Kosa koja pada preko jedne strane (bilo kao dulje šiške ili samo prebačena na stranu) minimalizirat će bucmasti izgled lica. S tradicionalnim visokim repom, kokoticom te natapiranim profilom raspuštene kose ili podignute u duguljastu punđu izgledate viši, a lice uže.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju