Već je poznato kako na teška šminka i neodržavana kosa mogu itekako postarati, ali slično je i s odjećom. Krivi odabir prave odjeće posebno one poslovne, modna je pogreška koja vam može dodati i do 10 godina. Doznajte koje 4 modne pogreške nikada ne smijete raditi

1. Prevelika suknja uz tijelo
Uski kroj suknje do koljena može izgledati vrlo poslovno, ali i vrlo seksi. No takva vam suknja mora savršeno pristajati, jer u protivnome odaje sasvim suprotan dojam. Kupite li preveliku suknju nemojte je nositi već posjetite najbližeg krojača i prilagodite je svome tijelu. Isto tako, suknja ne bi smjela prelaziti preko koljena.

2. Cipele i torba u istoj boji
Pravilo koje su slijepo poštovale naše bake više nije in. Isto vrijedi i za ruž usklađen s lakom za nokte ili pak gaćice u boji kože. Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas vas jedino mogu postarati.

Ne pridržavajte se slijepo pravila i propisa već pustite mašti na volju. Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i eksperimente kako s bojama, tako i sa stilovima.

3. Kompletići
Recite ne svemu što se sastoji od dva dijela. Kompleti jakni i hlača ili suknji i majica ili prsluka otkrivaju nesigurnost i modni neukus.

Poigrajte se s uzorcima i iskombinirajte majicu s printom i jednobojnu vestu ili sako ili pak neku drugu mladenačku poslovno-elegantnu kombinaciju.

4. Cipele s debelom petom
Debele i glomazne potpetice, posebno one niže mogu izgledati vrlo nezgrapno. Nosite li ovakve cipele zbog udobnosti, vrijeme je za promjene jer postoje mnogi modeli štikli koje su istovremeno vrlo udobne i elegantne.

Mala uska peta, špagerice, pluto cipele ili sandale te popularne platforme vrlo su moderne, a mogu izgledati odlično. Odaberite model koji vam najviše odgovara i za iste novce izgledajte moderno.

>> Nedostatke prikrijte pravim puderom

>> 6 grešaka koje radimo dok smo na dijeti

5. Prevelike muške košulje
Široki, muški krojevi košulja i vesti ispod kojih skrivate svoje tijelo izgledaju vrlo šlampavo i neukusno. Želite li doista prikriti nedostatke, radije odaberite žensku, blago strukiranu košulju i sako dužeg kroja koja će pokriti kritične dijelove i naglasiti ono što treba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju