Koja žena ne želi duge i guse trepavice? Ako im već priroda nije podarila takve, pomaže maskara, bočica napunjena 'čarobnom' gustom teksturom. No, prilikom njezonog korištenja mogu se dogoditi i neke pogreške. Donosimo 5 najčešćih te otkrivamo kako ih izbjeći i postići maksimalan učinak najpopularnijeg ženskog kozmetičkog proizvoda

1. Pazite na rok trajanja
Nakon otvaranja maskara obično traje tri mjeseca nakon čega se zgusne i stvrdne. Za lakše praćenje zabilježite flomasterom na bočici mjesec istjecanja kako biste na vrijeme kupili novu. Tako ćete izbjeći mrvice maskare ispod očiju i po obrazima jer maskara s vremenom postane tvrda i mrvi se. To je znak da je trebate baciti.

Želite li iz bočice izvući maksimalni sloj mokre teksture puno bolji način će biti da vrtite četkicu umjesto da je uranjate nekoliko puta za redom

2. Izbjegnite grudice
Trepavice s grudicama od maskare jako je ružno vidjeti, a za to je najčešće kriva četkica. Izaberite maskaru sa četkicom s gustim čekinjama pomoću koje ćete teksturu nanijeti na ama baš svaku trepavicu te će je ravnomjerno raspodijeliti. Četkicu nježno povlačite lijevo-desno od korijena do vrha trepavica.

3. Izbjegnite prebrzo sušenje
Navika mnogih žena da urone četkicu maskare u bočicu nekoliko puta prije nanošenja umanjuje rok trajanja maskare jer tim postupkom u bočicu ulazi zrak i suši teksturu. Želite li iz bočice izvući maksimalni sloj mokre teksture puno bolji način će biti da vrtite četkicu umjesto da je uranjate nekoliko puta za redom.

4. Počešljajte trepavice

Za savršeno guste i razdvojene trepavice poslužite se češljićem za trepavice kojim ćete proći kroz njih nakon što ste nanijeli maskaru. Mnoge maskare obećavaju formulu bez grudica, ali one se ipak mogu povremeno pojaviti. Upotrebom češljića tu 'opasnost' smanjit ćete na minimum.

5. Pazite na zdravlje trepavica
Maskara se prije spavanja mora temeljito odstraniti i to nježnim kružnim pokretima. Ostaci maskare mogu isušiti trepavice te pogodovati skupljanju štetnih bakterija. Za potpuni tretman izaberite maskaru koja hidratizira trepavice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju