Ručni sat je jedan od najkorisnijih i najvrjednijih modnih dodataka, ali i statusni simbol. Kućište od titana, 18 karatno zlato, dijamanti i tisuće radnih sati dio su najskupljih satova na svijetu. Što mislite koliko vrijedi najskuplji sat na svijetu?

Kada govorimo o satu kao modnom dodatku, nije riječ samo o dizajnu s potpisom već o proizvodu limitirane proizvodnje na kojem je i po nekoliko godina radila vojska vrhunskih urara i inženjera.

Gotovo da i ne postoji osoba koja nije čula za Rolex ili Breitling, ali u našoj današnjoj priči oni su samo konfekcija. Donosimo  pet najskupljih satova na svijetu.

5. Sat za čiju cijenu možete kupiti stan u Zagrebu od stotinjak kvadrata, solidan automobil te još staviti i pokoju kunu u banku zove se Patek Philippe, a vrijednost mu se kreče od milijun do 2,5 milijuna kuna.

4. Izreka 'točan si kao švicarski sat' itekako ima čvrstu podlogu jer to je zemlja koja radi najskuplje satove na svijetu. Sat Blancpain Grande Complication košta četiri milijuna kuna i doista je remek djelo. U njega je utrošeno 10 mjeseci rada, a sastoji se od 740 filigranskih dijelova.

3. Sat Fleurier Tecnica Skeleton stoji nevjerojatnih 4,3 milijuna kuna, no i da imate toliko novca ova sat je vrlo teško kupiti jer u planu izrade su tek tri primjerka koja su već rezervirana.

>> 9 najskupljih jela na svijetu

2.
Chopard Ice Cube ime je sata koje otvara sva vrata. Za 5,5 milijuna kuna dobit ćete remek djelo ukrašeno s 60 dijamanata i čak 1897 briljanata.

1.
Jedan od najkompliciranijih satova na svijetu sastavljen je od 834 dijelova, u njegovu izradu je utrošeno 10 tisuća sati.
Njegovo ime je Vacheron Constantin. Ovaj sat na samom je tronu najskupljih satova na svijetu, a njegova cijena je vrtoglavih 8 milijuna kuna.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju